Un resident porta la Covid-19 a un parc de bombers de Portugal

L'home ha contagiat del virus al germà que és agent del cos d'extinció a una caserna del municipi de Bragança

La Covid-19 ha arribat al parc de bombers d'Izeda des d'AndorraM. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un resident d'Andorra que ha donat positiu a Portugal ha estat l'origen d'un brot que ha arribat a la caserna de bombers d'Izeda, al municipi de Bragança, segons ha pogut saber el Diari. L'home ha viatjat des del Principat al país d'origen recentment i ha contagiat de la Covid-19 al germà, que és bomber, el que ha obligat les autoritats sanitàries portugueses a aplicar mesures d'aïllament als companys de bombers que han tingut contacte amb ell fins que es determini si han agafat el SARS-CoV-2. El confinament dels agents inicialment durarà fins al 3 d'agost.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat aquesta tarda que Andorra va informar a les autoritats sanitàries que un contacte d'un positiu del focus detectat a l'obra d'Escaldes havia viatjat al seu país i l'enquesta epidemiològica que han fet allí ha tret a la llum el contagi del resident a Andorra.

Els mitjans portuguesos informen que el resident d'Andorra va donar positiu al coronavirus durant l'estada al seu país dilluns a la nit i llavors els responsables del parc de bombers van enviar el germà, de 30 anys, a fer-se la prova que ha donat un diagnòstic de Covid-19 també. El contagi de l'agent d'extinció d'incendis ha fet activar els protocols per descobrir els contactes del bomber que es verificaran amb proves a tots els que van estar més a prop d'ell en els treballs per apagar un incendi fa pocs dies. El confinament ha provocat que els efectius de la caserna d'Izeda no puguin fer cap servei d'ambulància ni d'extinció de focs i que hagin de ser substituïts per agents dels parcs d'altres punts del districte.

El municipi de Bragança acumula 375 afectats per coronavirus des de l'inici de la pandèmia, entre els quals hi ha 99 casos actius entre els que s'inclou el cas importat des d'Andorra que ha generat un brot per la transmissió al germà que ja s'ha detectat.

tracking