Justícia

Traslladat a una presó de Lleida l'home del DNI amb pols de cocaïna

El pres va demanar acabar la condemna a Catalunya per gaudir de sortides

Traslladat a una presó de Lleida l'home del DNI amb pols de cocaïnaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pres espanyol va ser traslladat ahir a Espanya per acabar de complir la condemna a la presó de Lleida. Aquest era el desig del presoner que va aconseguir fins i tot la intercessió del consolat espanyol i d’Institucions Penitenciàries gràcies al conveni entre els dos països. L’home considerava que la presó preventiva s’havia allargat massa temps i va fer tràmits també per aconseguir el seu trasllat al país veí, tot i que ja complia una pena ferma de tres anys de presó per tràfic i consum de cocaïna.

Ahir al matí a les 10.30 hores un furgó policial el va traslladar a la frontera on va ser lliurat a les autoritats espanyoles i ingressat al centre penitenciari de Lleida. L’home, J. B. de 43 anys, va ser interceptat a la duana del riu Runer el 7 de novembre del 2018 amb 69 grams de cocaïna. Durant la seva etapa al pavelló de preventius va treballar com a ordenança –pres de confiança que reparteix el menjar i fa altres tasques–, i ja després en el pavelló de penats ho va fer com a ordenança de cuiner.

L’obsessió de J. B., però, era estar intern a Espanya per gaudir d’unes condicions més avantatjoses que a Andorra, ja que aviat podrà tenir un règim de semillibertat amb algunes sortides, cosa que a Andorra no tenia a l’abast. L’home, natural de Mataró, s’havia queixat que a Andorra no hi ha programes de reinserció i havia insistit en la seva intenció de ser traslladat a una presó espanyola, tot i que a Andorra no hi ha massificació i les condicions de vida dels interns són bones.

Els cas va ser força curiós, ja que l’home va intentar accedir a Andorra per la frontera i la policia va controlar el vehicle. Va entregar el seu document d’identitat i els agents van veure amb sorpresa que hi havia una pols blanca. En l’escorcoll amb el suport d’un gos van trobar la cocaïna amagada a sota del seient del conductor per un valor de 3.450 euros. En la setència de primera instància va ser condemnat a tres anys de presó i una multa de 3.450 euros, i posteriorment la seva apel·lació va ser desestimada pel tribunal.

En la vista oral la defensa es va ratificar en dos anys de presó al·legant la seva addicció, el penediment, la desintoxicació i la bona conducta a la presó, reforçada amb el testimoni del psicòleg penitenciari. El fiscal va reclamar quatre anys.

tracking