Finances

Sant Julià tanca amb 1 milió de superàvit el 2019

El comú acumula un deute de 18 milions d'euros al final de l'exercici passat

Sant Julià celebra una sessió de comú aquest matíComú Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va tancar amb un superàvit d'1,06 milions d'euros l'exercici de l'any passat, segons la liquidació de comptes que s'ha aprovat en la sessió de comú que s'està celebrant des de primera hora del matí. El cònsol major, Josep Majoral, ha informat que del pressupost de 19 milions de l'any anterior només s'ha arribat a una execució del 75%, 14 milions, el que ha repercutit en el resultat positiu del balanç de l'últim any.

Els números del 2019 deixen un negatiu acumulat de 18 milions, que situen el comú al 135% del nivell d'endeutament que pot assolir la parròquia segons fixa la llei.

Durant la sessió de consell de comú, la corporació també ha aprovat una reducció del 10% dels tributs de les empreses durant aquest exercici per ajudar a fer front a les conseqüències de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, la qual cosa suposa una disminució dels ingressos aproximada d'uns 400.000 euros. El comú també ha aprovat l'Ordinació regualdora de l'accés motoritzat i rodat al medi natural. Així, Majoral ha manifestat que s'han volgut ordenar els camins de la parròquia "ja que teníem diversos problemes amb algunes motocicletes que malmetien el paviment". A més, ha indicat que els vehicles motoritzats de dues rodes de gran cilindratge, com les d'Enduro, no podran passar pels camins inferiors a 2,5 metres d'amplada.

tracking