Pandèmia mundial

Catalunya vol augmentar la capacitat de PCR fins a 30.000 diàries

Salut vol augmentar la capacitat de PCR fins a 30.000 diàriesENRIC FONTCUBERTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut de la Generalitat preveu augmentar la capacitat de fer proves PCR més enllà de casos sospitosos i vol fer-ne també a contactes “estrets” per detectar, per exemple, casos asimptomàtics. Actualment el sistema públic català fa de mitjana 8.000 proves PCR i es vol incrementar la capacitat fins a les 30.000. Per a això, el departament vol reforçar també el seguiment de contactes, ja que ara s’estan detectant entre 5 i 6 contactes per positiu quan en realitat es calcula que s’haurien de detectar entre 10 i 15 contactes estrets.

El nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va admetre ahir que encara els queda identificar-ne la meitat però es va mostrar confiat en la incorporació de 500 gestors Covid, que permetrà “una identificació ràpida i àgil” dels contactes. Segons va dir Argimon, d’aquests 500, ja n’hi ha 214 de reclutats que començaran avui una formació. S’espera que la setmana vinent ja hi hagi reclutat el mig miler previst.

De tota, manera, i en relació amb la vida social, Argimon va voler remarcar que “no podem caure en l’imaginari que tot ho solucionem amb les PCR”, perquè encara no hi ha vacuna.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, el ministeri de Sanitat va informar que Catalunya va registrar en les darreres 24 hores un total de 63 contagis. La comunitat que més casos va acumular al llarg de la jornada d’ahir va ser l’Aragó amb 187 casos, seguida de Navarra amb 82. Pel que fa a les defuncions, Sanitat va xifrar en 28.424 el total de morts a tot l’estat espanyol, dos més que dilluns. Segons el darrer informe, hi va haver nou decessos en l’última setmana, tres dels quals a Madrid, dos a Castella-la Manxa i dos més a Castella i Lleó. La resta de comunitats no en van tenir cap en l’última setmana.

tracking