Educació

Petició de més personal a les aules de l'Escola Andorrana

Petició de més personal a les aules de l'Escola AndorranaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Mares i Pares de l’Escola Andorrana demana al Govern que augmenti el personal i els mitjans per fer front als canvis en l’atenció escolar que es deriven de la pandèmia generada per la Covid-19. El col·lectiu va afirmar en un comunicat que “cal incrementar els recursos humans i materials per tal de garantir les especificitats del sistema educatiu andorrà en aquest moment on “s’han de prioritzar les mesures sanitàries” i va precisar que “l’anomenada nova normalitat no pot suposar una reducció de docents per nombre d’alumnes, la pèrdua d’espais comuns dins de l’escola o la manca de recursos materials i d’instal·lacions que no es poden millorar per manca de pressupost”.

L’associació va remarcar que el curs ha de començar amb especial atenció “a la salut emocional dels alumnes i de les seves famílies” i seguint els criteris sanitaris per garantir la salut dels escolars en tots els aspectes. I per això van assegurar que “les normes o mesures que s’apliquin en relació amb l’escola han de ser coherents amb el que passa fora de l’escola”.

L’entitat considera que s’han d’establir diferents escenaris en funció de l’evolució de l’epidèmia del coronavirus i s’ofereix a col·laborar amb el ministeri en la planificació que faci. I va alertar que s’ha de millorar la comunicació amb les famílies i evitar que hi hagi “desigualtats que es puguin crear entre famílies”.

tracking