Publicacions

'La persona jurídica en el dret andorrà' arriba a les llibreries

Els autors preveuen un tercer volum que tracti la persona física

Isidre Bartumeu, Maria Martí i Joan Manel Abril, en la presentació del llibre d'aquest matí.A. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus també ha afectat la presentació del segon volum del llibre 'Fonament de dret privat andorrà' que tracta sobre la persona jurídica. "En el primer volum vam poder fer una conferència però ara hem hagut de fer una presentació més reduïda del que ens hauria agradat" ha indicat tot just començar l'acte la directora de la Fundació Julià Reig, Maria Martí, que detallava que 'Dret de successions' va ser tot un èxit i que "ja no tenim llibres en estoc".

Sobre el nou volum, Joan Manel Abril, coordinador de la col·lecció i membre del Tribunal Constitucional, ha expressat que "és motiu de satisfacció i de tristesa" a causa de la recent defunció d'un dels autors, Lluís Puig, a qui li han volgut retre un petit homenatge. Abril, que també és catedràtic de Dret Civil de la Universitat Autònoma de Barcelona, comentava que la necessitat d'escriure aquesta segona edició sorgeix del fet que "la primera va ser el 2005 i en aquell moment el panorama de la persona jurídica era molt limitat mentre que a partir d'aleshores i fins ara hi ha hagut un desenvolupament exponencial".

Per la seva part, el notari públic d'Andorra Isidre Bartumeu, ha apuntat que el pròxim pas serà escriure un tercer volum que tracti la persona física i ha posat en relleu que a l'octubre es preveu que la Llei de la família s'ha d'aprovar: "És una llei molt important perquè la família és una institució que ha canviat molt [especialment si es té en compte que la regulació actual data de l'any 1975] i la llei s'hi ha d'adaptar". En aquest sentit, Abril ha destacat que també caldrà veure quins canvis comporta en la legislació andorrana el Conveni de Nova York, que indica que en el cas de les persones que tinguin capacitats modificades, la tutela ha de ser residual i s'ha d'optar per ajudes i assistències.

tracking