Llum verd a la Comissió de seguiment dels centres sociosanitaris

Malgrat que el Govern ja disposa d'un protocol d'actuació, vol reforçar la coordinació de les accions preventives davant la Covid-19

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor FilloySFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui en la sessió del consell de ministres la creació de la Comissió de Seguiment Sociosanitari per tal de reforçar la coordinació de les accions preventives davant de la Covid-19. En aquest sentit, el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy ha destacat que malgrat disposar ja d'un procediment d'actuació en cas de nous casos als centres, és necessari aquest reforç amb la creació de l'òrgan. Aquest estarà format per representants del Govern, com el propi Filloy i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, així com els directors o responsables dels centres sociosanitaris. També hi haurà representants del SAAS, de la Federació de la Gent Gran del Principat d'Andorra, així com els tècnics responsables de l'àrea de Salut Pública i dels serveis sociosanitaris dels ministeris de Salut i Afers Socials, respectivament.

Quant al funcionament de la comissió, el reglament estableix que aquesta es reunirà amb caràcter ordinari una vegada al mes, tot i que es podran convocar altres trobades de manera extraordinària. La vigència d’aquesta Comissió s’estendrà fins que el Govern declari per Decret la fi de la situació de la crisi sanitària. Filloy també ha detallat que "l'òrgan ha de ser un espai de debat per reflexionar de tot allò que tingui a veure amb els centres sociosanitaris" i en aquest sentit es podrà posar damunt de la taula la qüestió de la situació que es va viure a El Cedre i Salita durant l'època més dura de la pandèmia.

tracking