x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Les agències del viatges perden el 90 per cent de reserves respecte al 2019

L’associació confessa que “la situació és crítica” i que estan “treballant sota mínims”
Un panell de programació de vols de l'aeroport.

Les agències de viatges estan sense reserves

Un panell de programació de vols de l'aeroport.

Actualitzada 22/07/2020 a les 06:26
Les agències de viatges es troben en una situació crítica. El sector començava a aixecar cap després que els casos de coronavirus disminuïssin a tot Europa però els rebrots han acabat d’esmicolar les poques esperances que tenien. En aquest context, Maica Terrones, vicepresidenta de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AVAA), exposava que “estem treballant sota mínims” i detallava que “l’índex de reserves és bastant baix, no arribem ni al 10% de les que teníem l’any passat”.
“La situació és crítica”, confessava per afirmar que “el tema dels rebrots ens ha afectat perquè teníem alguns clients que s’havien animat a viatjar per Europa però els brots, especialment els de Catalunya, els han espantat una mica”. Així doncs, Terrones indicava que a hores d’ara “anem una mica al dia, no podem treballar a llarg termini sinó a mitjà i curt”. De fet, expressava que “els que van fer reserves al juny de cara al juliol s’ho han repensat”. “La gent ara reserva d’aquesta setmana per la que ve”, assegurava. Tot i això, apuntava que “es nota que la gent té ganes de viatjar” i per això, des de les agències donen “totes les garanties per fer-ho”.

En aquesta línia, Terrones precisava que en totes les reserves d’estiu es cobreixen les anul·lacions “perquè fem reserves amb molta flexibilitat”. Així mateix, s’ofereix una assegurança “molt completa” que inclou “temes de la Covid”. “Des de les agències fem tot el possible perquè la gent pugui viatjar en condicions i sense risc”, remarcava.
És per això que la vicepresidenta de l’associació posava en relleu que “la gent no ha de tenir por perquè els que han reservat amb anterioritat ja ho han fet amb aquestes garanties”. Amb tot, valorava que “els darrers esdeveniments també fan que les coses es frenin perquè més que res la gent té por que la confinin a la destinació que han escollit” arran dels rebrots i dels canvis de mesures dels països, ja que amb l’actual situació sanitària les decisions es prenen molt ràpidament.


LES DESTINACIONS MÉS SEGURES

Terrones va posar de manifest que “ara mateix s’estan obrint mercats nous” i que “ara tenim la destinació de Maldives, que ha obert al juliol i és un indret súper segur on la gent pot passar les vacances amb tranquil·litat”. Sobre aquesta destinació, afegia que “la malaltia ha tingut molt poca incidència a l’illa i s’hi fan controls més exhaustius”. “S’hi pot anar més tranquil que si es viatja per Europa”, remarcava.
Tot i això, i com a opció més factible per a totes les butxaques, a la llista de destinacions més segures, va afegir alguns territoris europeus: “A Grècia també s’hi pot viatjar i al sud d’Itàlia i de Portugal, cap a la zona de l’Algarve”. “També teníem demanda de la costa d’Andalusia i la zona de la Costa Brava a Catalunya, a més, hi ha qui busca turisme d’interior”, comentava.

Amb tot, destacava que el més important és que la gent es tranquil·litzi i segueixi els protocols per poder “tornar a la normalitat i viatjar”. “La gent d’Andorra necessita molt sortir i veure horitzó”, expressava, per matisar que “tenim un país esplèndid i som uns privilegiats, però de tant en tant va bé sortir i agafar aire”.
 
GOVERN REP DOTZE SOL·LICITUDS AL REGISTRE DE VIATGES
El ministeri d’Afers exteriors tan sols ha rebut dotze sol·licituds per inscriure’s al registre de viatges, una eina que el Govern posa a disposició de la ciutadania a fi de garantir el contacte directe amb els viatgers durant la seva estada a l’estranger en casos d’emergència. Amb el registre l’executiu pot contactar i ajudar les persones que es troben a l’estranger, sobretot en aquests moments tenint en compte la crisi pel coronavirus.

En aquest sentit, des de l’executiu van informar que han rebut set registres d’unitats que tenen la intenció de viatjar a cinc països de la Unió Europea, concretament un a Àustria, dos a Bèlgica, un a Alemanya, dos a Portugal i un al Regne Unit. I van detallar que també han registrat cinc grups que preveuen viatjar a quatre països extracomunitaris, que es distribueixen en una sol·licitud per anar a l’Argentina una altra per a Maurici, dues per viatjar a Ucraïna i una última per anar a Nova Zelanda.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts