Pandèmia mundial

La xifra d'aturats ha arribat als 1.873

La situació millora en els darrers dies i el nombre d'inscrits a Ocupació baixa fins els 1.301

Eric JoverSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra d'inscrits al servei d'Ocupació del Govern a mitjans de juliol és de 1.301 persones. Aquesta xifra suposa una millora respecte les darreres setmanes gràcies al retorn progressiu de l'activitat econòmica i l'arribada de turistes. Tal i com ha indicat avui el ministre Portaveu, Eric Jover, el passat 15 de juny es va arribar al rècord històric de 1.873 desocupats, superant els 1.761 del mes de maig.

Pel que fa al nombre de llocs de treball oferts des del servei d'Ocupació, al juny va arribar fins els 517, mostrant una lleugera millora respecte el mes de maig, en què es van oferir 396 contractes, tot i que continua lluny de les dades del juny del 2019, en què es van oferir 873 llocs de feina.

Per altra banda,el mes de juny va tancar amb un total de 522 beneficiaris de la prestació per desocupació involuntària. Jover ha atribuït aquesta elevada xifra de persones que s'han acollit a aquesta prestació a la nova legislació i la facilitat amb la qual la gent pot optar-hi. En aquest sentit, ha destacat 46 persones provenen del sistema anterior de la prestació, i que la gran majoria (476) provenen del programa especific associat a la Covid-19. El ministre de Finances i Portaveu ha valorat positivament la millora en les darreres setmanes de les dades econòmiques. Amb tot, ha puntualitzat que "malauradament continuen sent xifres molt elevades i el govern ha de seguir al costat d'aquestes persones".

tracking