Positiu d'un infant en un casal d'estiu de la Seu

El menor es troba en bon estat de salut i els seus contactes han estat aïllats

Ingressat a l'hospital de la Seu un jove amb pneumònia a causa de la CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sant Hospital ha informat avui que un infant que participava aquests dies en un casal d'estiu de la Seu d'Urgell ha estat diagnosticat com a positiu per Covid-19. El menor es troba en bon estat de salut i presenta símptomes lleus, mentre que la resta de membres del seu grup de convivència han estat aïlats. Segons recull Ràdio Seu, l'alcalde i president de l'FSH, Jordi Fàbrega, ha assenyalat que el més important és que "s'ha diagnosticat aviat", la qual cosa permet tenir una traçabilitat i evitar l'aparició de més casos. Fàbrega ha recordat que des del 29 de juny, quan van començar els casals d'estiu a la Seu, s'han estat practicant constantment proves PCR a infants i monitors, i fins ara totes havien donat negatiu, sent aquest infant el primer positiu. Tal i com indica Ràdio Seu, l'ajuntament de la localitat alturgellenca ha precisat que el casal on s'ha detectat el positiu no està organitzat directament pel seu consistori.

Ingrés d'un jove de 30 anys

L’hospital de la Seu d’Urgell també compta des d'ahir amb un jove de trenta anys ingressat a planta després de donar positiu en coronavirus i patir una pneumònia arran del virus.

L’alcalde, Jordi Fàbrega, va explicar al Diari que el jove es va contagiar en una zona considerada de risc a Catalunya, però que després de fer el seguiment de les persones amb qui va estar en contacte en tornar a la comarca, “hem pogut comprovar que no ha estat amb ningú més i que seguia les mesures de seguretat”.

El jove, que no és resident a la capital de la comarca, necessita oxigen però no es troba a la unitat de cures intensives (UCI). “Malgrat que estigui estable, s’ha demostrat que el virus pot provocar afectacions greus de manera sobtada. Per això es creu necessari que es mantingui ingressat”.

L’alcalde, amb aquest nou cas i amb dos casos més actius a la ciutat alturgellenca (ahir), va reiterar la necessitat d’extremar les precaucions per evitar el contagi i va incidir en la necessitat de conscienciar la població “sigui quina sigui la seva edat, ja que on estem notant que hi ha menys preocupació i més contagis és entre els més joves”. Tot i això, ara per ara no es plantegen fer cap actuació puntual.

També Fàbrega va recordar que el 3 de maig va ser el dia que es va donar l’alta a l’últim pacient ingressat per la Covid-19. Aquesta persona va ingressar a finals d’abril i des de llavors no s’havia produït cap altre cas ni tampoc hi havia cap persona pendent de resultat.

Poc turisme

La proximitat amb Lleida i la comarca del Segrià ha fet que la Seu no destaqui enguany per la quantitat de turisme, malgrat que totes les activitats lúdiques estiguin obertes. L’alcalde va explicar que en aquests moments hi ha una ocupació hotelera al voltant del 25% al juliol i que la xifra es manté igual a l’agost, tot i que les masies “sí que han vist un augment de les reserves i les estades llargues”. “La proximitat amb Lleida ens ha fet mal”, va dir Fàbrega, que va indicar que la zona és segura pels pocs contagis que hi ha hagut i que, malgrat la presència de turistes, “els comerços i la població estan complint amb les recomanacions”.

tracking