Pandèmia mundial

Controls de Govern perquè no hi hagi abusos dels ERTO

En cas de detectar irregularitats, es reclamarà el retorn dels diners a l'estat i es podran aplicar multes d'entre 500 i 25.000 euros

bars oberts al Pas de la Casa

Reobertura al Pas de la Casa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha engegat avui juntament amb els inspectors del departament de Treball i la policia una campanya per evitar abusos dels ERTO per part de les empreses. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha explicat que s'ha començat pel Pas de la Casa, tot i que en els propers dies s'estendrà a la resta de llocs del país i a totes les activitats econòmiques. En cas de detectar irregularitats, es reclamarà el retorn dels diners a l'estat i s'aplicarà una multa d'entre 500 i 25.000 euros. "Fem una crida a la responsabilitat per gestionar el millor possible els recursos públics", ha comentat Jover.

El titular de Finances ha fet un actualització de les dades relacionades amb els ERTO i ha detallat que al mes de maig la despesa que va assumir l'executiu per aquesta mesura va ser de 10 milions d'euros, i al juny als 7 milions. La previsió és que al desembre s'arribi a un acumulat d'entre 35 i 50 milions d'euros assumits per Govern, sent els 50 milions la xifra més probable. Amb tot, són uns 30 milions menys que la previsió inicial de 80 milions.

Al juny, la xifra d'assalariats que estaven en suspensió temporal del contracte de treball o en reducció de jornada era de 6.800, uns 2.800 menys que al maig, que van arribar als 9.600. "Són dades positives però hem de continuar treballant i fer tot el possible perquè la recuperació econòmica sigui rapida i accelerada", ha indicat Jover.

tracking