Turisme

Cairat creu errònia l'obertura de Naturlandia

El conseller afirma que si cauen les visites a l’agost la situació financera serà molt negativa

Cerni creu precipitat haver obert NaturlandiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la minoria comunal de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, va afirmar ahir al Diari que des de la formació política de Desperta Laurèdia consideren que l’obertura de Naturlandia als visitants ha estat errònia i precipitada. “Voler obrir el parc com si estiguéssim en unes circumstàncies normals, sense tenir en compte la pandèmia i les seves afectacions, és erroni. Nosaltres creiem que s’hauria d’haver racionalitzat la despesa de Naturlandia, aplicar ERTO als treballadors i a partir d’aquí veure com evoluciona la situació”, va afirmar el conseller de la minoria.

Respecte al tancament de comptes del 2019 de l’ecoparc amb un dèficit d’1,2 milions d’euros, Cairat va manifestar que encara que pugui semblar que el resultat de l’explotació estigui més equilibrat si es té en compte l’ebitda, aquest és fictici, ja que no contempla les despeses de lloguers i cànons que Naturlandia hauria d’estar pagant al comú. “Camprabassa està fent un ús privat d’un terreny públic, la Rabassa i, a banda que no ha pagat mai aquests cànons d’utilització perquè el comptabilitzen com un préstec de la corporació laurediana, són unes xifres importants que hauria de pagar”, va matisar. En aquesta línia, Cairat va posar en relleu que en aquests moments “és injust treure valoracions d’un nou projecte que arran de la situació sanitària encara no s’ha pogut acabar d’implementar”.

No obstant això, el conseller va posar en relleu que aquest resultat financer es deu a la disminució de les inversions al parc d’aventures. “La desinversió en despeses de manteniment que ha realitzat la societat aquest any és el que deixa aquests resultats de comptes, però s’ha de tenir present que finalment això repercuteix i és perjudicial en relació amb el servei que dona Naturlandia, perdem qualitat i, en conseqüència, els visitants estan descontents”, va exposar Cairat. Tanmateix, va afegir que si la situació que està vivint l’ecoparc amb pèrdues del 60% de visitants respecte al mateix mes del 2019 es repeteix durant el mes d’agost, el període de l’any en el qual factura més, “repercutirà en una afectació molt negativa sobre els comptes d’explotació de Naturlandia i podria arribar a provocar un daltabaix en la situació financera de la societat gestora”.

Parc d’animals a Naturlandia

El conseller de Desperta Laurèdia va indicar al Diari que fa unes setmanes es va reunir amb el nou director del parc d’aventures, Xabier Ajona, per fer una primera presa de contacte i tractar la situació que s’havia trobat en entrar a Naturlandia. Així, Cairat va explicar que durant la reunió la formació van expressar-li que el parc d’animals de les instal·lacions “no té raó de ser tal com està definit actualment i que s’hauria de mirar de tancar-lo buscant una sortida digna per als animals que el formen”. En aquest sentit, el conseller va apuntar que “Ajona ens va insinuar que hi ha opcions per tancar el parc d’animals”. Malgrat les bones sinergies amb el nou director, Cairat va comentar que la formació està pendent del seu projecte per a Naturlandia. “Tenim posicions relacionades en l’àmbit del parc d’animals, el potenciament de la restauració i altres, però som cautelosos amb el projecte”, va dir.

tracking