Un policia agredit per cridar l'atenció a un conductor

El comissari va veure com un vehicle avançava en línia contínua posant en perill la resta d’usuaris i els ciclistes a la carretera d’Aixirivall

Un policia agredit per cridar l'atenció a un conductorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un policia en comissió de serveis va ser objecte diumenge passat de diverses agressions –majoritàriament poc greus– per part de dos homes després que l’agent els recriminés la conducció temerària que estaven fent per la carretera d’Aixirivall, que podia posar en perill la vida d’altres conductors o dels ciclistes.

Segons ha pogut saber el Diari, els fets van tenir lloc fa una setmana i encara que el comissari està en actiu, es troba en comissió de serveis. Aquell dia conduïa amb el seu vehicle cap al seu domicili quan un altre cotxe el va avançar en línia contínua i a una velocitat desmesurada. El vehicle, amb dos ocupants a dins, no respectava els senyals de trànsit, ni la velocitat màxima permesa i era evident que en qualsevol moment podia provocar un greu accident si tenia un xoc frontal o es trobava amb un dels molts ciclistes que acostumen a circular per aquesta carretera.

El policia es va trobar més endavant amb el vehicle aturat, situació que va aprofitar per aturar-se també i recriminar al conductor i l’acompanyant la seva conducció i la falta de respecte cap a la resta d’usuaris. Segons la versió a la qual ha tingut accés el Diari, els dos homes –que presentaven símptomes d’haver begut alcohol– es van encarar amb el policia, que es va indentificar com a tal, i van començar a empènyer-lo i a donar-li cops, sense que l’agent, que anava desarmat, fes cap intent de respondre a l’agressió per evitar després que el poguessin acusar d’haver actuat amb violència.

Veient que la discussió no baixaba de to, el comissari va optar per demanar el suport d’una patrulla. Un tercer va aparèixer al lloc dels fets amb una bicicleta elèctrica, que el copilot va agafar per fugir, mentre que els altres van optar per marxar amb el cotxe abans de l’arribada dels altres policies. Gràcies a la identificació de la matrícula del cotxe els dos homes van ser identificats i un d’ells va ser detingut ahir al matí. El policia va ser atès a l’hospital de les lesions.

SENSE ANTECEDENTS

Els dos homes no tenen antecedents, si bé el vehicle té irregularitats administratives, com no estar l’assegurança vigent o no haver passat la ITV. El policia no va respondre als cops de puny d’un dels agressors, bàsicament el copilot –un tècnic de futbol base–, i va intentar calmar-lo per evitar que l’altercat anés a més, tot i i que el conductor també va intentar en algun moment separar el seu company per intentar donar per finalitzada aquesta discussió en plena carretera.

DETINGUT UN TURISTA AMB SET BITLLETS FALSOS DE 100 EUROS

Un turista de 39 anys va ser detingut dijous passat a la tarda al poble del Pas de la Casa com a presumpte autor d’un delicte de tràfic jurídic en intentar posar en circulació moneda inautèntica, segons va informar ahir la policia en un comunicat. L’home va intentar pagar una compra en una perfumeria de la localitat encampadana amb dos bitllets falsos de 100 euros. Els responsables de l’establiment van alertar el cos d’ordre, que en ser controlat van poder veure que l’home es trobava en possessió de set bitllets falsos de 100 euros. Aquesta va ser una de les 22 detencions que va efectuar la policia durant la setmana passada. Destaca també la d’un noi de 21 anys acusat dels delictes contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic, el patrimoni i l’administració de justícia. Els fets van tenir lloc dimecres passat al migdia quan agents del cos van ser requerits en un domicili de la Massana per una agressió. COPS A LA PORTA La víctima era exparella de l’autor, que es va presentar al seu domicili cridant i donant forts cops a la porta d’entrada. La va agredir i li va trencar diverses parts del mobiliari de la llar. Cal destacar que el jove té vigent una prohibició judicial d’entrar en contacte amb la seva exparella. La policia va efectuar posteriorment una recerca del jove, que va ser controlat i detingut a la parròquia de Canillo. Per altra banda, la matinada del divendres a dissabte es va detenir un turista de 35 anys que va alterar l’ordre públic en les escales d’un edifici d’Escaldes-Engordany. Quan els agents de l’ordre van arribar als llocs dels fets, l’home va tenir una actitud arrogant i desafiant envers els policies, i va fer cas omís de les seves indicacions, proferint amenaces i injúries cap a ells. Finalment se’l va detenir com a presumpte autor dels delictes contra la funció pública, contra l’honor i contra la llibertat.

Policia

tracking