Pandèmia mundial

Quatre nous casos i unes 120 persones aïllades

La policia imposa 110 sancions en cinc dies per fer un ús inadequat de la mascareta

Quatre nous casos i unes 120 persones aïlladesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va informar ahir a primera hora de la tarda sobre la detecció de quatre nous contagis de coronavirus de persones que estaven vinculades als afectats de l’obra d’Escaldes-Engordany on es va originar un rebrot de SARS-CoV-2 fa una setmana. Govern destacava en el comunicat que els nous pacients ja es trobaven en aïllament domiciliari perquè tots els nous positius es van identificar arran de les proves diagnòstiques que es van dur a terme als contactes dels malalts del focus de la construcció. A més, tal com ha pogut saber el Diari, a hores d’ara hi ha unes 120 persones que es troben aïllades per haver estat en contacte amb positius confirmats de Covid-19.

Actualment, la xifra de casos actius és de 29 i tots ells es troben aïllats al seu domicili, ja que presenten una afectació lleu o bé són asimptomàtics. Aquests quatre nous positius eleven la xifra de casos acumulats al país des de l’inici de la pandèmia fins als 884. D’altra banda, ja són 803 les persones que han superat la malaltia mentre que s’han hagut de lamentar 52 defuncions. Fins ara, tampoc hi ha hagut cap contagi entre professionals sanitaris.

Pel que fa als contactes del noi de 18 anys que va donar positiu després d’assistir a una festa a Lleida, el ministeri va indicar que de moment tots els resultats que s’han obtingut de les proves TMA o PCR que se’ls ha practicat han estat negatius. El Govern també va expressar que actualment se segueixen fent enquestes epidemiològiques a tots els afectats amb l’objectiu d’identificar nous contactes i fer noves proves per diagnosticar si s’han produït més contagis.

La pròxima actualització de les dades epidemiològiques es preveu per dimecres en la roda de premsa posterior al consell de ministres, en la qual es donaran més detalls de l’evolució de la pandèmia al país.

110 infraccions en cinc dies

La policia va detectar 110 irregularitats en l’ús de la mascareta per part de la ciutadania entre dimecres i diumenge de la setmana passada. La majoria d’elles van ser per no complir l’obligatorietat de dur-la posada, per aquest motiu es van obrir 64 expedients. La segona infracció més habitual i per la qual es van sancionar 36 persones va ser fer un ús inadequat de la mascareta.

Durant aquests cinc dies també es van observar cinc ciclistes que o bé no portaven la mascareta, o bé en feien un ús inadequat en zones urbanes, on sí que es obligatòria. Les altres cinc sancions corresponien a persones que o bé no han portat l’element de protecció o n’han fet un ús inadequat en un vehicle amb altres persones que no són del mateix nucli familiar.

L’executiu va matisar que les dades corresponen a constatacions d’infracció, fet que comporta l’obertura d’un expedient que posteriorment pot desencadenar o no en una multa.

tracking