Llibertat per a un reclús que portava dinou mesos en presó preventiva

El processat va ser jutjat la setmana passada per un delicte major de tràfic de drogues

Llibertat per a un reclús que portava dinou mesos en presó preventivaPOLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va deixar ahir al matí en llibertat provisional el resident portuguès que feia dinou mesos que es trobava empresonat a la Comella. Així ho va confirmar al Diari el lletrat de la defensa de l’acusat d’un delicte major de tràfic de drogues tòxiques i consum d’aquestes. Durant la vista oral del cas, que va tenir lloc dimecres de la setmana passada, l’advocat va sol·licitar als magistrats que el deixessin sortir al·legant que ja feia molt de temps que estava en presó preventiva, tenia una bona conducta i es troba arrelat al país perquè hi resideix des del 2002.

Tanmateix, l’advocat va explicar que el ministeri fiscal es va oposar fermament a la demanda de la defensa i va posar de manifest que el processat hauria de seguir en presó preventiva pel risc de fuga, ja que queda poc per la lectura de la sentència i aquest fet el podria motivar a marxar cap a Portugal i no tornar per complir la pena imposada. Així, la fiscalia sol·licita que se’l condemni a tres anys de presó ferma i el pagament de 3.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

L’acusat, de 42 anys, estava ingressat a la Comella des del 29 de desembre del 2018 després de ser enxampat arran d’una investigació policial que anava al seu darrere com a sospitós de formar part d’una xarxa de tràfic d’estupefaents. En el moment de la detenció, els agents van descobrir que portava set paperines de cocaïna, de les quals una estava apartada en una altra butxaca, que sumaven en el seu conjunt prop de set grams. Després de ser arrestat, la policia va trobar en el seu domicili cinc grams més de cocaïna i 10,33 grams d’haixix.

Durant la vista oral el processat va exposar que la droga era per consum propi i que només “en cinc o sis ocasions” havia “cedit” part de la mercaderia a una “amiga íntima” que insistia moltes vegades per aconseguir droga. No obstant això, l’acusació particular va qüestionar la versió de l’acusat i va manifestar que les substàncies eren per traficar al·legant que tenia la mercaderia separada en funció de si era per a consum propi o per vendre-la. Així, en una butxaca portava un embolcall amb 0,7 grams i a l’altra en tenia sis d’un gram.

tracking