Pandèmia mundial

Grans esforços dels comuns per reinventar les festes majors

Grans esforços dels comuns per reinventar les festes majorsA. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns començaven a veure la llum al final del túnel quan es va dir que no hi havia cap cas de coronavirus al país, però amb l’aparició del rebrot a l’obra d’Escaldes-Engordany, les esperances de celebrar unes festes majors adaptades a la “nova normalitat” es van anar esmicolant. La festa major de Canillo va ser la primera afectada després del rebrot i el comú va haver de sacrificar alguns actes.

Aquest cap de setmana arriba el torn de Sant Julià de Lòria i, tot i que avui es fa la presentació oficial dels actes, el cònsol major, Josep Majoral, va avançar ahir al Diari que “hem intentat mantenir els esdeveniments tradicionals”. I exposava que “la festa s’acabarà entre les 21 i les 22 hores de la nit i hem optat per dur a terme moltes activitats, però estaran súper controlades quant a l’aforament”. Així mateix, va explicar que es duran a terme activitats paral·leles per no concentrar tota l’atenció en un sol punt. Amb tot, les imatges de la plaça de la Germandat i l’avinguda Verge de Canòlich plenes de gom a gom no es produiran aquest any.

La capital també veu com cada vegada queden menys dies per la seva festa major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost. Tot i això, des del comú indiquen que encara s’han de mantenir diverses reunions i que no tenen definit quins seran els actes que podran mantenir.

Qui sí que es mostra més pessimista pel que fa a la celebració de la parròquia és Encamp. La cònsol major, Laura Mas, va expressar que “l’únic que es farà el 15 d’agost serà la missa i els focs artificials”. De fet, la cònsol fa uns dies ja es va mostrar satisfeta pel fet d’haver pogut celebrar la festa del poble del 20 i 21 de juny encara que fos amb restriccions. En aquella ocasió el comú encampadà va optar per fer algun acte virtual, desfilades, espectacles infantils al Prat Gran i actuacions musicals a les 20 del vespre que van tenir lloc a la plaça dels Arínsols.

tracking