x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

El Superior ratifica la sentència del jubilat que cultivava cànnabis

Part de la plantació decomissada per la policia.

El Superior ratifica la sentència del jubilat que cultivava cànnabis

Part de la plantació decomissada per la policia.

POLICIA
Actualitzada 21/07/2020 a les 06:49
El Tribunal Superior de Justícia va ratificar ahir la sentència dictada per Corts al jubilat que cultivava cànnabis al seu hort del Rec del Solà en resposta al recurs d’apel·lació de la defensa. D’aquesta manera la Sala Penal va considerar que l’acusat tenia setze plantes de marihuana per traficar i no per consum propi com defensava el seu lletrat. Així, el processat haurà de complir amb la pena dictada per Corts a principis d’any de tres mesos de presó, un dels quals ferm per un delicte major de tràfic de droga i també haurà de pagar les despeses processals del cas.
L’advocat del condemnat va presentar el recurs amb l’objectiu de demostrar la innocència del seu client. El lletrat va exposar tota una sèrie d’arguments per constatar i fer evident que la condemna dictada per Corts no és justa, ja que el seu client és una persona malalta amb diverses patologies, com l’hepatitis C o l’artritis, però la principal, i el motiu pel qual consumeix i cultiva marihuana, és un càncer que requereix quimioteràpia.

En aquest sentit, va posar sobre la taula l’ús terapèutic i sociosanitari de la planta estupefaent. Per aquest motiu, va manifestar que la marihuana sanitària està despenalitzada per a aquest ús en 34 països, ja que s’han provat els seus beneficis en diverses malalties i alguns professionals de la salut els recepten per pal·liar els efectes secundaris del tractament del càncer. I va puntualitzar que el Principat també explora l’opció de cultivar cànnabis terapèutic.
Tot i els al·legats del lletrat, finalment la versió del Ministeri Públic va tenir més pes, que considerava que de la valoració de les proves extretes es desprèn que la quantitat de marihuana que tenia l’acusat, uns 27 quilograms de droga, no és compatible amb el consum propi i va sostenir que els 28 pots de vidre trobats al seu domicili suposen un indici per creure que tenia la intenció de vendre-la en petites quantitats quan acabés de tractar-la.
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts