Barbacoa de riscPOLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les advertències que poden acabar en sanció per no dur la mascareta obligatòria poden semblar excessives tenint en compte que la majoria de persones son conscients de la necessitat del seu ús. El perill radica, bàsicament, quan hi ha estones d’oci i de relaxació i algunes persones s’obliden que la Covid-19 continua molt present, que el risc no s’ha esvaït, sinó que tot apunta que el rebrots seran freqüents. I no només la platja és un lloc on la gent abaixa la guàrdia. També passa a la muntanya, en aquells espais d’esbarjo on es poden produir aglomeracions.

El pla de Sant Miquel d’Engolasters i el seu berenador estava diumenge ple. Molts van haver de fer mitja volta per falta d’espai i altres per la poca prevenció de les persones que hi eren. Prop d’una cinquantena de cotxes i un centenar de persones van gaudir d’un diumenge asolejat, la majoria d’elles sense mascaretes, ignorant que la transmissió del coronavirus es produeix bàsicament en aquestes trobades familiars o entre amics, quan sembla que els llaços d’amistat ens protegeixen.

De fet, durant el pic de la pandèmia el Servei de Policia va identificar grups de persones fent barbacoes en berenadors públics, a Arinsal i en altres indrets. Els comuns es va apressar a precintar aquests llocs d’oci per evitar contagis i ara que s’intenta aparentar una normalitat que no existeix, encara hi ha persones que posen en risc la contenció del virus per unes hores de lleure en una barbacoa o dinant entre amics. La muntanya, com la platja, no són zones segures si les persones no mantenen la distància de seguretat. Però això per a alguns sembla que no te importància.

tracking