Pandèmia mundial

L'onada de rebrots a Catalunya arriba a Girona

El govern Balear sol·licita al ministeri de Sanitat reprendre els controls a viatgers nacionals i de l’espai Schengen

L'onada de rebrots a Catalunya arriba a Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern català va ampliar ahir les zones amb restriccions per a contenir els rebrots de la Covid-19 als municipis de Figueres i Vilafant (Girona) i a Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) davant l’augment de contagis, si bé descarta ara com ara un confinament domiciliari o perimetral. Les mesures esteses a les tres noves localitats de Catalunya són les mateixes que s’estan aplicant als tretze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i les comarques del Segrià i la Noguera (Lleida).

Això és, recomanació de no sortir de casa excepte per al que sigui “imprescindible” ni anar a una segona residència, es prohibeixen les reunions de més de deu persones, es limita l’aforament de bars i restaurants al 50%, tanquen cinemes, teatres, locals d’oci nocturn i gimnasos, es prohibeixen les visites a les residències d’ancians i es recomana als centres comercials control d’accés i més mesures d’higiene.

Tanmateix, el govern de les illes Balears va sol·licitar ahir al ministeri de Sanitat que es reprenguin els controls sanitaris en els punts d’entrada a les Illes dels passatgers procedents de destins nacionals i de l’espai Schengen. Segons va informar la conselleria de Salut i Consum, la petició es va remetre al ministeri indicant que no s’exclou la possibilitat de demanar a l’autoritat competent que s’apliquin aquests controls en origen, especialment en aquells territoris que presenten una incidència molt elevada. D’altra banda, el comitè de gestió de malalties infeccioses de Balears ha plantejat, entre les seves recomanacions al Govern, que s’estudiï la possibilitat d’aplicar quarantenes als viatgers procedents de zones d’alt risc.

CATALUNYA SUMA 994 CASOS DURANT L'ÚLTIMA JORNADA

Catalunya va sumar durant la jornada d’ahir un total de 994 nous casos positius de coronavirus, segons les dades facilitades ahir pel departament de Sanitat. El conjunt de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que comprèn les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud, concentra 698 dels nous casos diagnosticats, 200 menys que ahir, però que representen el 70% del total de nous contagis, dels quals 312 s’han donat en la capital catalana i 274 a la regió Metropolitana Sud, que inclou l’Hospitalet de Llobregat. Quant a la comarca del Segrià, el nombre de nous positius ahir va ser de 135, un menys que dissabte. El nombre total de casos positius acumulats des de l’inici de la pandèmia a Catalunya ascendeix a 82.876.

tracking