Pandèmia mundial

El bar que s'ha autoconfinat

El David Martínez i la Gloria Pires són el matrimoni que porta el bar Pontones, un negoci familiar de Santa Coloma que va tancar la setmana passada per precaució

El bar que s'ha autoconfinatBAR PONTONES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat dimarts 14 de juliol, amb una publicació a les xarxes socials, van anunciar el tancament temporal del negoci després de la detecció d’un client amb Covid-19. “Quan va haver-hi tot aquell enrenou vam decidir fer-ho públic perquè som molt coneguts i la gent a l’estar molt nerviosa necessitava un missatge que els tranquil·litzés”, afirma el David Martínez, un dels propietaris del bar Pontones.

Dos dies abans, el David i la seva dona, la Gloria Pires –que també és copropietària del negoci familiar–, van estar en contacte amb un dels treballadors de l’obra d’Escaldes-Engordany que va venir al local a fer un cafè, ja que és considerat per la família com “un amic íntim”. Al ser diumenge, el comerç tenia abaixada la persiana i només hi eren ells dins de l’establiment, “guardant una distància de dos metres de seguretat i cadascú a una punta de la taula”, remarca la Gloria.

Aquella mateixa nit, van rebre una trucada de la dona de l’operari, que alhora és una de les cuineres del bar, per comunicar-los que el seu marit es trobava malament i que s’estava realitzant les pertinents proves perquè podia tractar-se d’un cas positiu per coronavirus. I efectivament així va ser. Per aquest motiu, gairebé de forma automàtica, el David i la Gloria van decidir, de motu proprio, tancar de forma temporal el local ja que no disposaven de prou efectius per tirar endavant el negoci. Tant ells com la cuinera havien d’estar confinats per raons sanitàries, de manera que només quedava una empleada –n’hi havia una altra de baixa per motius aliens a la pandèmia– que pogués anar a treballar. “No ens quedava altre remei que tancar”, afirma la Gloria. Així mateix, tots ells van sotmetre’s l’endemà a una PCR, que va donar negatiu, al formar part de la xarxa de contactes de l’obrer.

Des de llavors, el matrimoni –que confessa no haver sortit de casa durant tota la setmana– declara que ha rebut molts missatges de suport –entre els quals la trucada de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol– a les xarxes socials, però també lamenta alguns comentaris que han posat en qüestió les mesures de seguretat del bar. “Durant els dos mesos i mig que hem estat tancats hem aprofitat els estalvis per invertir en noves taules que garanteixin les mesures de seguretat. Cada pot de gel desinfectant ens val uns 70 euros i nosaltres ho rentem tot amb lleixiu. Fins i tot m’he arribat a discutir amb algun client que no portava mascareta. Hem estat lluitant amb ungles i dents per sortir endavant”, reivindica la Gloria. En aquest sentit, expressa que han adaptat també la terrassa per complir les distàncies de seguretat i ara fins i tot utilitzen la parcel·la del seu pàrquing per aprofitar millor l’espai.

Comptant que els divendres poden arribar a tenir uns 100 comensals, la Gloria estima que amb una setmana de tancament poden haver deixat d’ingressar entre 7.000 i 10.000 euros. “Ningú té culpa del que està passant, però aquesta és la realitat”, subratlla. Amb tot, la llum al final del túnel sembla més a prop. Avui el David, la Gloria i la cuinera tornaran a fer-se la PCR i, en cas de repetir el negatiu, preveuen poder obrir al públic de cara “a dimarts o dimecres”, i això suposaria un pas més per recuperar la normalitat.

tracking