Turisme

Camp diu que es manté el festival de música

El cònsol manifesta que queden 15 dies perquè comenci i tot depèn de la situació sanitària

Camp diu que es manté el festival de músicaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va afirmar ahir que Andorra Turisme i el Govern mantenen en peu la celebració de l’Andorra Mountain Music, el festival de concerts que s’inicia l’1 d’agost a la plataforma de Soldeu. “En vista dels rebrots que hi ha hagut durant l’última setmana al país vaig demanar als òrgans organitzadors si volien mantenir la celebració i em fan afirmar que sí”, va manifestar el cònsol canillenc.

Tanmateix, va indicar que encara queden 15 dies per a l’inici del festival i Andorra Turisme i l’executiu acabaran de decidir-ho. “A nosaltres com a comú no ens afecta, però considero que aquestes dues setmanes seran cabdals per decidir si es tira endavant o no. Com la majoria de coses els últims mesos, dependrà de la situació de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus”, va matisar Camp.

temporers a canillo

El cònsol major també va posar de manifest que a la parròquia canillenca ja no hi ha treballadors temporals allotjats. “Els que teníem allotjats als hotels d’Ensisa i als apartaments turístics van marxar quan el govern espanyol va obrir la frontera de la Farga de Moles”, va afirmar. Així, va exposar que tots els immobles que diversos particulars havien cedit al comú, sobretot pisos turístics, “ja s’han retornat als seus propietaris perquè en facin ús i servei”.

No obstant això, Camp va apuntar que “encara hi pot haver algun grup de temporers a la parròquia que hagin llogat un apartament, però des de la corporació no en tenim constància”. I va afegir que tenen constància que des del cos de Policia segueixen realitzant controls per verificar si hi ha algú de manera il·legal al país. Tanmateix, va afegir que hi ha la possibilitat que “alguns hagin demanat el permís de treball i residència per a tot l’any i encara es trobin per aquí, però puc dir que la majoria han marxat.

Cal recordar que Canillo era la parròquia amb més presència de treballadors temporals al Principat i que el comú va posar a la seva disposició durant la pandèmia tota una sèrie de facilitats, com allotjament, aliments i un punt de contacte per donar-los suport i tots els recursos disponibles per fer més suportable l’estada.

tracking