Delinqüència

Onada de furts amb força en despatxos de la capital

La policia treballa amb la hipòtesi que els tres furts de l’última setmana han estat comesos pel mateix grup organitzat

Onada de furts amb força en despatxos de la capitalLorena Giménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera alerta va saltar dimecres al matí a Prat de la Creu i els agents policials van considerar els fets com aïllats. Però després dels furts amb violència comesos la nit de dijous en dues operacions diferents a l’edifici on té la seu l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) i a un consultori mèdic de la Baixada del Molí, el cos de policia treballa amb la hipòtesi que un mateix grup organitzat ha estat l’autor dels tres actes delictius, especialment si es té en compte el modus operandi emprat en tots ells.

En aquest sentit, el denominador comú ha estat que els delinqüents han assaltat la darrera setmana múltiples despatxos i oficines d’Andorra la Vella, de diversa índole, a la recerca, principalment, de diners en metàl·lic. Per fer-ho possible, els lladres han actuat de matinada, sense l’observació ciutadana, forçant panys i regirant tot el que hi havia a l’interior dels immobles, aprofitant, a més, que es tracta d’un període en què hi ha propietaris de locals que estan de vacances.

“Quan va arribar la primera treballadora, abans de les 9 hores, es va trobar els panys trencats de tot l’edifici. Es van endur els diners que hi havia de caixa diària. Tot i ser poc import, et queda l’ensurt”, va manifestar el president de l’ACA, Enric Pujal. Sobre aquesta qüestió, va admetre “la por i la desconfiança” que generen actes delictius d’aquestes característiques tenint en compte “la tranquil·litat que es té des d’Andorra”.

Per la seva banda, el fisioterapeuta d’Alpi Health Therapies, Guifré Piqué, va constatar també el mateix tipus d’alerta quan una empleada va arribar a les 8 del matí i va trobar-se la seva oficina de cap per avall. “Han forçat els panys de tots els despatxos i han agafat els diners, però com que la majoria de pagaments es fan amb targeta la repercussió real és més moral”, va afirmar Piqué. “No són gamberros que no saben el que fan, sinó que és gent preparada”, va afegir. Afortunadament, divendres al migdia ja van poder canviar els panys de la porta “perquè sinó no podíem tancar”, va apuntar Piqué, que té l’oficina al carrer Babot Camp, número 13, on també s’han vist afectats pel robatori una agència immobiliària i un despatx d’economistes.

tracking