Pandèmia mundial

França planteja la possibilitat de tancar fronteres amb Espanya

França planteja la possibilitat de tancar fronteres amb EspanyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre francès, Jean Castex, va plantejar ahir la possibilitat d’un eventual tancament de la frontera amb Espanya tenint en compte l’agreujant situació epidemiològica a la comunitat autònoma de Catalunya, que presenta diversos focus de rebrots de coronavirus, concentrats especialment a la regió de Lleida i a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Castex, qui va recórrer al matí un mercat a la localitat de Prada de Conflent de la qual és alcalde, situada a poc més d'una hora de carretera del pas fronterer de la Jonquera, va ser preguntat per la premsa sobre l'eventualitat d'aquest tancament després de les mesures de restricció de moviments de la Generalitat de Catalunya. "Vigilem això de molt a prop, aquí en particular. Perquè és un assumpte important el qual hem de discutir també amb les autoritats espanyoles", va respondre.

En aquest sentit, el nou primer ministre francès té previst rebre demà a la tarda, a la seva residència oficial de Matignon, la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, que realitza aquest dia una visita a París. Així doncs, si la situació s’aguditza, Castex va dir que aquesta podria ser una de les temàtiques a tractar durant la trobada.

De fet, divendres passat Castex ja es va referir a la situació epidemiològica a Catalunya, en insistir en una entrevista a la televisió que les circumstàncies a França no són tan preocupants com les que hi ha en l'àrea metropolitana de Barcelona. "Les xifres de Barcelona són molt pitjors que les que observem a França”, va indicar Castex, després d'admetre que el seu govern contempla la possibilitat d'establir mesures de confinament localitzat com les aplicades per la Generalitat si hi hagués un important ressorgiment del coronavirus. En qualsevol cas, el primer ministre gal va precisar que "no estem en una situació greu, però necessita vigilància".

tracking