Finances

Standard & Poor's manté la perspectiva estable d'Andorra

L’agència referma la qualificació en BBB/A-2 pels efectes positius de l’FMI

Standard & Poor's manté la perspectiva estable d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agència de qualificació Standard & Poor’s referma la qualificació d’Andorra en BBB/A-2 i manté la perspectiva estable del país, considerant els efectes positius dels avenços en l’adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI) en el marc de la crisi de la Covid-19. Així ho va confirmar en una nota publicada ahir al vespre. Standard & Poor’s ressalta el procés iniciat pel Principat d’Andorra per adherir-se a l’FMI, un fet que podria suposar una millora en el ràting del país per part de l’agència de qualificació, assegura el Govern en un comunicat de premsa. En el mateix text també es destaca la voluntat d’assolir l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Ambdós elements es consideren claus per augmentar la qualificació, tenint en compte que implicarien un increment de la capacitat de resiliència del país davant possibles crisis financeres i una reducció dels riscos reputacionals, així com una millora en la qualitat, transparència i homologació de les dades estadístiques. Alhora, l’agència de qualificació posa en relleu la bona gestió fiscal que s’ha fet des d’Andorra al llarg dels últims anys i que permet afrontar amb majors garanties la situació causada per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

A més, Standard & Poor’s sub­ratlla la capacitat del sistema de salut andorrà per gestionar la crisi sanitària, remarcant l’estudi poblacional d’anticossos amb el doble cribratge que s’ha dut a terme a Andorra. L’agència de qualificació també emfasitza que el país manté un bon accés al mercat de finançament i ho exemplifica en la resolució corresponent a la subhasta d’emissió de bons.

tracking