POLÍTICA

Govern planteja impulsar la taxa turística i la d'emissió de CO2

Espot apunta a una "taxa finalista" però descarta augmentar la pressió fiscal

Xavier Espot ha anunciat el desconfinament general l'1 de junyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern ha fet balanç avui, en declaracions al programa Ara Andorra de Cope Catalunya i Andorra, de la gestió de la pandèmia al Principat. Ha exposat la bateria de mesures socials i econòmiques per pal·liar els efectes del confinament i el tancament empresarial, el cost de les quals ha xifrat en uns 200 milions d'euros, però ha assegurat que malgrat el creixement del dèficit que suposa "no farà falta incrementar la pressió fiscal". "No és necessari i minvaria la nostra competitivitat", va afegir. No obstant, sí que va afirmar que l'executiu es planteja "aplicar alguna taxa finalista, com la turística o la d'emissions de CO2".

El cap de Govern ha llençat un missatge als turistes defensant que el país és un territori "covid ready" per la gestió que s'ha fet de la pandèmia, amb un confinament generalitzat de la població sense necessitat d'activar l'estat d'alarma i amb un cribratge posterior que, segons va indicar, va permetre un desconfinament ordenat i sense rebrots.

Espot també s'ha referit a la negociació amb la UE, a l'oportunitat que significa organitzar la Cimera iberoamericana i a les negociacions amb companyies aèries perquè operin a l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell a curt termini i amb vols regulars. "Aquest és un aspecte importantíssim des de la perspectiva del desenclavament del nostre país i des de la perspectiva de l'atracció de turistes de llocs més remots i amb més capacitat adquisitiva", ha asseverat.

tracking