Infraestructures

Encamp reubica la caseta de turisme del Pas

El comú construirà una rèplica de l’emblemàtic edifici i la situarà a l’avinguda Sant Jordi

Encamp reubica la caseta de turisme del Pas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp construirà una rèplica de la caseta de turisme a l’avinguda Sant Jordi del Pas de la Casa. Així ho va indicar la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, en resposta a la pregunta que va realitzar el conseller de l’oposició PS+I Enric Riba, ahir durant la celebració de la sessió de consell de comú que va tenir lloc al Pas de la Casa. El conseller va aprofitar el torn de precs i preguntes per qüestionar l’enderrocament de la caseta de turisme de la població encampadana el 26 de maig. “La infraestructura era i és un dels símbols que mostren la història del Pas de la Casa i sap greu veure com ja no hi és”, va lamentar.

D’aquesta manera, Mas va explicar a Rascagneres que l’edifici es trobava en molt males condicions i amb la remodelació de la plaça de l’església es va aprofitar per derruir-lo i plantejar-ne una nova ubicació que permetés donar-li una nova funció. “Aquell edifici no tenia vida, fa anys ja vam intentar donar-li un segon ús però l’estat de la infraestructura no va permetre que tingués èxit”, va apuntar la cònsol major. Per aquest motiu la corporació va decidir construir una rèplica de la caseta a l’avinguda Sant Jordi, que tal com va manifestar la cònsol major “suposa la segona entrada principal al poble i pot cridar l’atenció dels visitants que hi arribin”. A més, va comentar que la nova caseta incorporarà una sèrie de millores com el fet de tenir banys públics, a banda de les funcions habituals per fomentar el turisme al territori.

D’altra banda, durant la sessió també es va aprovar, tot i que amb l’abstenció del PS+I, la modificació de la llei de finances comunals. David Rios, conseller de PS+I, va justificar l’abstenció al·legant que les decisions que es prenen a les reunions de cònsols no resulten vinculants, ja que “són propostes, no són un organisme i no tenen espai dins del marc legislatiu del país”, malgrat que finalment va afirmar que la modificació de la llei era necessària i hi estan d’acord.

MANTENIR LA FRANQUÍCIA AL TABAC

El cònsol menor d’Encamp, Jean Michel Rascagneres, va afirmar ahir que la corporació té la voluntat de mantenir la franquícia del tabac tal com es troba actualment. Ho va fer arran de la possible reducció de cartrons que els francesos podran introduir al seu país si s’aprova el canvi legislatiu proposat per l’Assemblea Nacional. Així, Rascagneres va indicar que si finalment es modifica la llei i el canvi és tolerat per la Unió Europea, “Andorra hi estarà inclosa i això provocarà una davallada dels ingressos a la població i al país”. El cònsol va recordar que el negoci del tabac genera prop de 100 milions d’euros en el pressupost de l’Estat anualment i que la repercussió seria notable per al Principat.

tracking