x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Tres casos més pel brot de l'obra eleven la xifra a 25 positius

Tots els actius es troben amb símptomes lleus o són asimptomàtics i estan aïllats a casa
Un ciutadà fent-se una prova TMA a la caserna dels bombers.

Salut detecta quinze nous positius i la xifra s'eleva a 22

Un ciutadà fent-se una prova TMA a la caserna dels bombers.

SAAS
El ministre va comparèixer ahir a la tarda per actualitzar les dades del brot.

Salut detecta quinze nous positius i la xifra s'eleva a 22

El ministre va comparèixer ahir a la tarda per actualitzar les dades del brot.

SFG
Actualitzada 17/07/2020 a les 14:09
La xifra de contagiats del brot de Covid-19 a Andorra ha patit un lleuger increment avui, tot i que menys notable que ahir. S'han detectat tres casos més relacionats amb el brot de l'obra d'Escaldes-Engordany, i la xifra total d'actius totals ha pujat fins els 25. Tots ells presenten símptomes lleugs o són asimptomàtics, per la qual cosa tots es troben aïllats a casa i no hi ha cap ingressat a l'hospital. La xifra total de casos a Andorra se situa en 880. 
De moment, no s'han detectat els positius relacionats amb el noi de 18 anys que va estar en una festa a Lleida amb altres contagiats. Amb tot, aquest positiu neguiteja perquè es tracta d’una persona amb molts més contactes i que, per tant, podria fer créixer el nombre d’infeccions. L'altre positiu que no hi té relació no preocupa excessivament perquè es tracta d’una persona que està de baixa laboral per una altra patologia, que es pensa que s’ha contagiat perquè al seu dia ho va estar un familiar però que en tenir un atur de treball no ha tingut una xarxa de contactes àmplia.


Veïns

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es va manifestar ahir especialment alerta pels viatges dels residents al país. I és que va recordar les situacions “preocupants” que s’estan vivint a Catalunya i l’Aragó, i va instar a prendre totes les precaucions i a evitar tant com es pugui (i aquí i a fora) festes amb amics i familiars massa concorregudes i sempre que no es compleixin els requisits mínims de distanciament o mascaretes. De fet, ara mateix el brot s’hauria produït per la importació del virus, també en el cas dels treballadors de l’obra escaldenca, que, com una part important dels residents, han fet viatges de cap de setmana fora del país les últimes setmanes.

Més preparats
“No ens podem tancar, hem de conviure amb el virus, ara és una estratègia diferent”, va remarcar el titular de Salut, que va alertar de les greus conseqüències socials i econòmiques que comportaria una situació com la viscuda a la primavera. Estem en un altre escenari, va destacar, perquè tot i admetre que l’esperança era que el virus remetés durant l’estiu, ja han aparegut els primers contagis. El país està, però, més preparat, millor armat, va insistir. “Ens hem reforçat, la capacitat diagnòstica i de vigilància epidemiològica han augmentat moltíssim i amb aquestes dues eines hem de seguir convivint amb aquest virus”. Ahir va arrencar l’activitat a l’stop lab de la caserna de bombers per ampliar la capacitat de fer TMA i el ministeri també està augmentant el nombre de rastrejadors per ser el més àgil possible en els estudis epidemiològics i la localització i aïllament dels contagis. Un aïllament que comporta automàticament la baixa laboral i que no esdevé alta fins que no hi ha TMA i test de serologia negatiu. Martínez Benazet no va poder oferir dades actualitzades de la quantitat de persones confinades, que eren “cent i escaig” al matí. Però es tracta d’un nombre que canvia, va incidir, i més quan s’estava treballant en l’estudi epidemiològic del jove contagiat. El nombre de rastrejadors que el ministeri vol tenir se situa entre els 20 i els 30 i el ministre va augurar que “en poques hores el tindrem”. El personal de l’àrea de prevenció de la salut s’ha reforçat amb el d’altres àrees del ministeri i s’havien de sumar voluntaris i personal del SAAS.

Respecte a l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, el ministre no tenia constància que cap expedient per incompliment hagués arribat al ministeri que és el que els ha d’instruir. En tot cas, va indicar que les notícies que tenia eren que l’ús era majoritari i va justificar la necessitat de la mesura: “És una decisió que vam evitar fins al darrer moment però donat que estem oberts al turisme penso que era obligada.”

Les festes
La nova situació ha obligat a variar el plantejament de les festes majors. “Hi haurà actes que es podran fer i d’altres que no”, va afirmar el responsable de Salut. El comú de Canillo va informar al vespre que s’havia acordat amb la Quadrilla, el grup de joves encarregat d’organitzat els actes de la festivitat parroquial, que quedaven suspeses totes les activitats nocturnes previstes. “S’han eliminat del programa les actuacions musicals nocturnes dels tres dies i els sopars populars que les precedeixen” perquè, van justificar, “ha de prevaldre el sentit comú i la prudència en l’organització d’esdeveniments”. La festa major arrenca demà i s’anuncien activitats esportives i també per als més petits.
Etiquetes
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts