Pandèmia mundial

La policia imposa 56 sancions per l'ús de la mascareta

Els agents han obert expedients als infractors detectats en dos dies des que la protecció és obligatòria

Ciutadans amb mascareta pel carrer el 15 de juliolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha imposat 56 sancions en dos dies a persones que no feien un ús correcte de la mascareta i a les quals s'ha obert un expedient que comporta el pagament d'una multa de 100 euros, segons les dades facilitades des del Govern. Un total de 26 infraccions han estat per no portar la mascareta i 22 per fer-ne un ús inadequat. Cinc dels casos s'han detectat entre ciclistes que no duien la protecció o la portaven inadequadament en zona urbana i tres corresponen a persones que no la duien posada o la porteven incorrectament en vehicles quan anaven acompanyats de no convivents.

El procediment per posar una multa per no portar la mascareta comença amb la constatació de la infracció dels agents de la policia que fan un informe i el passen a Salut. El ministeri avalua si hi ha hagut vulneració de la normativa i comunica la decisió a l'infractor que té deu dies hàbils per recórrer contra la proposta de multa del plec de càrrecs que Salut torna a analitzar fins resoldre si hi ha sanció o no.

L'obligatorietat d'usar la mascareta és vigent des de dimecres i el primer dia la policia va registrar 23 infraccions i va ser ahir quan més multes es van imposar, amb 33 en total.

tracking