Comissió legislativa

L'Estatut de l'artista recollirà les “especificitats” del col·lectiu

Riba diu que la figura s’adaptarà en funció de “les manifestacions culturals”

L'Estatut de l'artista recollirà les “especificitats” del col·lectiuA. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va assegurar ahir en seu parlamentària que l’Estatut de l’artista recollirà “les especificitats del col·lectiu”. En aquest sentit, la ministra va assegurar que el marc legal s’adaptarà tant a una persona que s’hi dedica professionalment com a un individu que té “una especial sensibilitat” i celebra les seves “manifestacions culturals”. Per aquest motiu, Riva va sostenir que la creació de la figura permetrà preservar “drets” i alhora comportarà “obligacions” per no generar “cap desigualtat”.

Així va expressar-se Riva durant el lliurament de l’informe de l’Estatut de l’artista als consellers generals que integren la comissió legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports. Sense entrar gaire al detall sobre la definició del concepte, la titular de Cultura va expressar que l’informe és fruit del treball realitzat durant els darrers mesos per Antoni Nicolau Martí, un historiador especialitzat en gestió cultural i amb experiència com a responsable dels programes de joventut i cultura de l’ajuntament de Barcelona.

Tot i que Riva va admetre que “molts països de l’entorn encara no gaudeixen de cap regulació concreta”, sí que va fer referència al fet que a l’informe s’ha previst “una part de contextualització a partir de veure marcs legals dels països veïns”. En darrer lloc, mentre esperen el retorn de l’informe per part dels consellers, la ministra va informar que l’elaboració del Llibre blanc de la cultura segueix el seu transcurs, de manera que està previst que vegi la llum al llarg del mes de desembre d’enguany.

tracking