Justícia

El Tribunal de Corts absol l'acusat de l'apunyalament a la gasolinera ESSO

L’amic de Pereiras ha estat condemnat a 22 mesos de presó condicional per haver introduït l’arma

Imatge de les càmeres de seguretat de la benzinera on es veu el jove andorrà amb la navalla i la víctima mortalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va notificar ahir al matí l’absolució de l’acusat principal de l’homicidi de l’exresident gallec José Luis Pereiras la matinada del 21 de setembre del 2011 a la gasolinera ESSO de Santa Coloma. D’aquesta manera, els magistrats van considerar que el processat és innocent i van desestimar la demanda de catorze anys de presó per un delicte major d’homicidi i l’expulsió del país de l’acusació particular. I també va denegar la petició de tres mesos d’internament provisional i el pagament de 1.000 euros de multa per un delicte menor de maltractaments greus que sol·licitava el ministeri públic. En aquest sentit, Corts va absoldre el company, que anava amb el principal acusat, d’un delicte de maltractaments lleus, ja que, segons ha pogut saber el Diari, els magistrats consideren que les agressions es van produir en legítima defensa i no van provocar la baralla.

D’altra banda, el tribunal sí que va condemnar l’amic de la víctima mortal per haver introduït la navalla a la batussa. Els magistrats el consideren responsable de la baralla amb mitjans perillosos, amenaçar de mort amb arma blanca, port il·legal d’arma, conducció sota els efectes de l’alcohol i maltractaments. Així, el van condemnar a 22 mesos de presó condicional, cinc mesos d’arrest domiciliari condicional, al pagament de 600 euros en concepte de responsabilitat civil i de les despeses processals i dels peritatges que es van fer a la víctima, i la retirada del carnet de conduir per un període de 17 mesos. Tanmateix, les fonts consultades van informar que el condemnat s’acull a la mesura de sis mesos d’indult dels Coprínceps pels delictes menors.

No obstant això, és molt probable que l’acusació particular de Pereiras porti el cas al Tribunal Superior, ja que durant la vista oral del judici la lletrada va afirmar que és improbable que la ganivetada mortal es realitzés de forma accidental, ja que era necessari exercir prou força per clavar l’arma.

tracking