x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Multes als turistes difícils de cobrar

Les sancions, que podran imposar tant la policia com els inspectors de Salut, no s’hauran d’abonar al moment
Una de les sanitàries encarregades de fer les proves per detectar el coronavirus.

Proves TMA

Una de les sanitàries encarregades de fer les proves per detectar el coronavirus.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/07/2020 a les 19:46
Les sancions als turistes que desobeeixin el decret del Govern que obliga a dur la mascareta a la via pública i als espais oberts i tancats d’ús públic seran molt difícils de cobrar. I ho seran perquè els visitants enxampats sense mascareta no hauran d’abonar al moment la multa de 100 euros, si és el primer cop que desobeeixen el decret del Govern, o de 1.000 si ho fan de manera reiterada.
El portaveu del Govern, Eric Jover, va explicar que a les persones que es controli sense mascareta, ja siguin residents o turistes, se’ls obrirà un procediment sancionador que haurà de seguir els tempos marcats per la legislació. L’únic que es farà als turistes és registrar les seves dades personals i domiciliàries. Un cop es resolgui l’expedient serà l’administració qui s’haurà de posar en contacte amb l’infractor estranger i dependrà de la seva voluntat tornar a Andorra per fer front al pagament de la sanció.

Respecte a qui podrà multar, Jover va indicar que ho podran fer tant els agents de policia com els inspectors de sanitat. Cal recordar que les sancions s’imposen per incomplir la Llei general de sanitat i és per això que els inspectors del ministeri de Salut podran obrir expedients a qui desobeeixi el decret del Govern que obliga a dur la mascareta.
Ahir no es va imposar cap sanció pel fet que la policia encara estava tancant els protocols interns per tal d’iniciar la tasca de vigilància del compliment de la normativa a partir d’avui.

D’altra banda, el portaveu va recordar que, com ja es va fent des que es van obrir les fronteres, es reforçarà la presència d’agents de la policia quan hi hagi més presència de turistes, com els caps de setmana, i a les zones que hi pugui haver més aglomeracions de persones, com poden ser els eixos comercials d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Més entrada de cotxes
La vigilància s’incrementarà conforme hi hagi més turistes al país, una arribada de visitants que està augmentant setmana rere setmana. Sense donar dades concretes, el ministre va indicar que en les darreres setmanes el nombre de vehicles i persones que entren per la frontera del Pas de la Casa és superior a la que es va registrar en el mateix període de l’any passat. Respecte a la frontera del riu Runer, les xifres són inferiors a les de l’any passat, però conforme passen les setmanes el nombre de vehicles i turistes creix apropant-se a les entrades habituals per a l’època.

“Si aconseguim mantenir la situació sanitària com està ara mateix, els impactes econòmics es podran veure restringits”, va assenyalar Jover, que va qualificar de “dada molt positiva” la de l’arribada de turistes les darreres setmanes.
Respecte a les actuacions que s’estan fent des del Govern per tal que els turistes compleixin l’obligatorietat de dur la mascareta al Principat, el portaveu de l’executiu va explicar que s’informarà els visitants a l’hora de creuar les fronteres de quins són els protocols de seguretat que s’han de seguir en territori andorrà.

Jover també va recordar que encara estan en vigor les mesures que obliguen a aïllar-se als turistes depenent del lloc on provinguin. Així, va indicar que “nosaltres estem més protegits” pel fet que Espanya i França ja tenen restriccions de mobilitat que afecten els ciutadans d’aquests mateixos països que es consideren en risc pel coronavirus.
Per últim i respecte a la possibilitat d’informar els països veïns de possibles positius de nacionals i residents que s’hagin infectat dins les seves fronteres, el ministre va recordar que es mantenen els protocols i la col·laboració que es va iniciar amb l’esclat de la pandèmia, i que segueix la comunicació entre països.

 
 


 
UN NOU POSITIU ELEVA A SET ELS MALALTS ACTIUS PEL PRIMER REBROT DE LA COVID-19
El nombre de persones que han donat positiu per Covid-19 en el primer rebrot de la malaltia a Andorra es va elevar ahir a set, després que les proves realitzades a un dels contactes dels treballadors de l’obra d’Escaldes-Engordany d’on han sorgit la majoria dels nous casos determinés que estava contagiat del coronavirus.

El nou positiu s’ha detectat arran de l’estudi epidemiològic que s’ha realitzat, ja que era una persona asimptomàtica. D’aquesta manera, dels set positius, sis estan relacionats amb aquesta obra i el restant segueix una cadena de transmissió de la qual el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va assegurar dimarts que “té molt poca transcendència epidemiològica”. Tant el nou positiu com els altres sis tenen simptomatologia lleu i els set resten al seu domicili passant la quarantena. Jover també va indicar que les últimes 24 hores s’han rebut 60 resultats de TMA negatius.
D’altra banda, la caserna de bombers començarà avui a realitzar les proves per detectar el coronavirus a les persones que hi vagin voluntàriament perquè han estat en zones de risc i tenen sospites d’un possible contagi. Ahir es van tornar a repetir les cues al CAP de la Sardana de gent que es volia realitzar el test de la Covid.
Veure’n més
60
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts