El Festival Colors d'Estiu es renova i aposta pels artistes del país

La Plaça Coprínceps deixarà de ser l'epicentre i s'ubicaran espectacles a diferents llocs de la parròquia

El Festival Colors d'Estiu es renova i aposta pels artistes del paísComu Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Escaldes-Engordany ha presentat aquest matí la renovada edició del Festival Colors d'Estiu, que abandonarà la Plaça Coprínceps com l'epicentre per ubicar-se en diferents ubicacions per tal d'evitar aglomeracions de gent. L'altra gran novetat és l'aposta pels artistes del país, ja que seran els únics que prendran part del festival. El conseller de Vida Cultural i Aparcaments, Valentí Closa ha remarcat que tot i tenir una cinquena part del pressupost d'altres anys, no ha baixat el nivell de qualitat i "culturalment s'han muntat espectacles molt potents".

Els dilluns, a partir de la setmana vinent, serà el dia de la dansa al parc de la Mola. El ball també es desplaçarà en ocasions a Engolasters, que acollirà algun dels actes del Festival. De cara als dimarts, se seguiran fent les rutes de descoberta de la parròquia, i durant l'agost s'oferirà al CAEE (Centre d'Art d'Escaldes.Engordany) una exposició i un taller familiar. Una de les noves variants del Festival serà la màgia, que arribarà els dijous en quatre zones de la parròquia, concretament en quatre terrasses, on s'acostaran quatre mags.

'Engordany a Duo', els dimecres

Dins del Festival de Colors d'Estiu hi haurà inclós la proposta creada juntament amb la Fundació ONCA, el nou cicle musical 'Engordany a Duo', que consistirà en sis concerts de gèneres diferents i protagonitzat per duos, tal i com indica el nom. Cada dimecres, entre el 22 de juliol i el 26 d'agost, es durà a terme un concert a les 19 h a la Placeta d'Engordany. El primer esdeveniment anirà a càrrec de Guitarbellows, format per Pilar Planavila (acordió) i Manu Suárez de la Vega (guitarra elèctrica), que interpretaran Jazz Manouche i nou tango el dimecres vinent, dia 22. El seguiran un duo de la JONCA, integrat perCarlota Franch (violí) i Esteve Ticó (viola), que interpretaran un programa clàssic el 29 de juliol.El 5 d’agost serà el torn d’Old School, format per Daniel Birch (veu i guitarra) i David Pérez (guitarra) i la seva proposta de versions de rock, i una setmana més tard, el 12, el Duo Font & Bartumeu, composat per CarolinaBartumeu (violoncel) i David Font (guitarra), reprendrà el gènere clàssic.El 19 d’agost, Coprincesse serà el duo protagonista amb la música francesa amb Eva Gómez (cantant) i Carles Alsina (piano). Per tancar el cicle, el 26 d’agost, el Duet Daura format per Pilar Planavila (acordió) i Ivan Caro (gralla, ocarina, flabiol i tamborí) s’endinsarà a la música d’arrel tradicional del Pirineu. Per assistir als concerts cal fer reserva prèvia a l'Oficina de Turisme d'Escaldes-Engordany ja que les places són limitades.

Festa major

D'altra banda, la des del comú escaldenc han indicat que davant les noves mesures sanitàries, l'organització de la festa major està una mica aturada, però s'està treballant perquè es n'hi hagi. La intenció és tancar el programa abans del divendres, el qual es preveu que novament vagi en la mateixa línia que el Festival, amb grups del país.

Pilar Planavila i Manu Suárez de la Vega (Guitarbellows), inauguren el cicle dimecres vinent.

tracking