Govern, “preocupat” per la situació de la justícia

Espot i Rossell ho han comunicat als membres del Consell Superior

Govern, “preocupat” per la situació de la justíciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern està “molt preocupat” per la situació de la justícia i per l’acumulació de causes derivada del tancament de la Batllia durant el confinament, i pel conflicte existent entre els jutges de primera instància i d’instrucció i el Consell Superior de la Justícia (CSJ). Un conflicte que s’ha enquistat arran de la dimissió fa una setmana de la presidenta dels batlles, Laura Rodríguez.

El portaveu del Govern, Eric Jover, va confirmar ahir la reunió que va mantenir fa uns dies el cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, amb membres del Consell Superior de la Justícia, entre els quals el seu president, Enric Casadevall. “La reunió es va fer amb l’objectiu de traslladar al CSJ la preocupació del Govern d’Andorra per la situació de la justícia”, va assenyalar Jover, que va insistir més d’una vegada en el fet que la reunió es va fer “sent molt rigorosos amb la legislació”, és a dir, tenint en compte la separació del poder executiu del judicial.

El portaveu va assenyalar que Espot i Rossell es van mostrar inquiets per com ha quedat la justícia arran de la paralització de la Batllia a conseqüència del confinament, un fet que es pot “veure agreujat” pels problemes interns entre el Consell Superior de la Justícia i els batlles. Tot i això, Jover va recordar que és el poder judicial qui els ha de resoldre perquè la seva acció sigui la més adequada. “La funció del Govern és la de donar recursos humans i materials perquè la justícia pugui treballar”, va recordar el portaveu, que va insistir en el fet que “hem de ser respectuosos amb les competències de cadascú”.

tracking