Cossos especials

Els majors de 40 anys podran aspirar a ser agents de policia

L’edicte per cobrir nou places elimina el límit d’edat imposat fins ara

Els majors de 40 anys podran aspirar a ser agents de policiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La convocatòria de nou noves places és del mes de febrer, però es va paralitzar a conseqüència de l’esclat de la pandèmia i les mesures de suspensió dels terminis administratius decretades. A final del juny l’edicte es reactivava i els interessats podien presentar la sol·licitud fins ahir. Però el Govern ha aprovat un nou ajornament (que ahir publicava el BOPA), ampliant el termini fins al 7 d’agost a les 13 hores. Fins llavors els interessats podran entrar la documentació requerida. A més, es modifiquen els requisits per arribar a més població perquè el límit d’edat dels candidats, fins ara establert en 40 anys, s’ha suprimit. Ara l’única condició és haver fet la majoria d’edat, a banda de tenir la nacionalitat andorrana, posseir el títol de batxillerat o titulació equivalent, permís de conduir B2 i una alçada mínima d’1,60 metres per a les aspirants dones i d’1,65 per als homes.

A conseqüència de l’ampliació dels terminis, l’edicte també modifica les dates límit per a acreditar que es disposa del permís de conduir de la categoria B2, la titulació de batxillerat i també el nivell de català B2 (un altre dels requisits). Els candidats podran fer-ho fins a l’1 de desembre vinent.

Les persones que hi estiguin interessades han de lliurar la sol·licitud amb el formulari que poden descarregar a l’apartat de tràmits de la pàgina web del cos de policia, a l’àrea de recursos humans de la institució, a l’edifici de la carretera de l’Obac. Una vegada finalitzat el termini de presentació de candidats arrencarà el procés i els que siguin admesos s’hauran de sotmetre a les diverses proves previstes: proves escrites i orals, psicotècniques i de capacitat física. També s’haurà de superar un examen mèdic. Els que millors resultats obtinguin seran els que podran començar la formació de nou mesos dirigida a preparar-se per a la feina operativa. Superat el període, i si obtenen l’aval de la direcció que acredita que han superat el període formatiu, passaran a ser membres del cos de policia encara en període de proves. Un any després obtindran la plaça defi­nitiva.

tracking