Reportatge

Dinou mesos en presó preventiva per haver estat enxampat amb 22 grams de droga

Un resident està des del desembre del 2018 en presó provisional per haver estat enxampat amb 12,23 grams de cocaïna i 10,30 grams d’haixix. La fiscalia demana tres anys de presó i l’acusa de tràfic de drogues, mentre que la defensa argumenta que era per a consum propi.

Dinou mesos en presó preventiva per haver estat enxampat amb 22 grams de drogaPOLICIA D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des del 29 de desembre del 2018 roman ingressat al centre penitenciari de la Comella acusat d’un delicte major de tràfic de drogues. En aquella data nadalenca, el resident de 42 anys (ara 44) va ser enxampat després d’una investigació policial que anava al seu darrere com a sospitós de formar part d’una xarxa de tràfic d’estupefaents. En el moment de l’acte, la policia va descobrir que portava set paperines de cocaïna, de les quals una estava apartada en una butxaca diferent, que sumaven en el seu conjunt prop de set grams.

L’individu, que en el moment de l’arrest es dirigia a la feina com a cambrer, va exposar ahir que després de treballar, sense passar per casa, aniria a una festa on consumiria les substàncies estupefaents que duia a sobre. No obstant això, el ministeri fiscal va qüestionar la versió del processat, ja que va esgrimir que tenia la mercaderia separada en funció de si era per a consum propi o per vendre-la a un tercer. En aquest sentit, en una butxaca portava un embolcall equivalent a 0,7 grams de cocaïna que la fiscalia va adduir que es tractava de consum propi, mentre que els sis embolcalls restants estaven a una altre butxaca i cadascun tenia un pes que rondava el gram, és a dir, “que encertava el mil·ligram”, va exposar el fiscal amb referència al fet que anaven destinats a la venda.

Per fonamentar la tesi del tràfic de drogues, el fiscal va al·ludir a dues qüestions. La primera és que a casa seva disposava d’una bàscula de precisió i diversos estris per confeccionar els embolcalls que després subministraria als clients. I la segona, també durant el procés del registre domiciliari, que els agents policials van comissar cinc grams de cocaïna més, a més de 10,33 grams d’haixix. Aquesta darrera substància, segons la fiscalia, té especial rellevància en l’esdevenir dels fets perquè a l’acusat se li va realitzar una analítica en què va donar negatiu en haixix, fet que el fiscal va utilitzar com a argument per provar que no n’era consumidor. A més, va afegir, a partir del relat de testimonis del centre penitenciari, que el fet que no hagués rebut cap tractament per deixar les drogues durant la seva estada a la presó motivava el fet que ell no presentava una addicció.

Per la seva banda, durant la vista celebrada ahir a Prada Casadet, el processat va sostenir que les mesures dels embolcalls “les feia a ull” i va afirmar que era consumidor d’haixix des dels 16 anys. Així mateix, l’individu va excusar-se dient que només “en cinc o sis ocasions” havia “cedit” part de la seva mercaderia a una “amiga íntima” que insistia moltes vegades per aconseguir droga. “Jo només en volia per al meu consum i moltes vegades li deia que no”, va esgrimir l’acusat, qui va assegurar que té la voluntat de tornar al bar de Canillo on treballava un cop finalitzi la pena. Per tot plegat, la fiscalia va sol·licitar tres anys de presó i una multa de 3.000 euros, mentre que la defensa va demanar la posada en llibertat tenint en compte que el client ja fa 19 mesos que està en presó preventiva.

tracking