Política

SDP diu que Govern menteix sobre la llei francesa del tabac

Bartumeu denuncia la “cerimònia de confusió” que està fent l’executiu

SDP diu que Govern menteix sobre la llei francesa del tabacSDP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’SDP i excap de Govern, Jaume Bartumeu, va denunciar “la cerimònia de confusió” que està fent l’executiu amb relació a la normativa francesa que està pendent de votació al Senat, i que rebaixaria fins a només un cartró de tabac el que els ciutadans gals podran portar des del Principat. Segons l’excap de Govern, “la normativa francesa és molt clara. I, a més, aquesta és una esmena que ha presentat el govern francès i que ja ha provat l’Assemblea Nacional. I jo no he vist mai que el Senat votés en contra d’una esmena presentada per l’executiu i aprovada en l’altra cambra. Podem comptar que segurament surti publicada al setembre i serà d’aplicació”.

Sobre les diferents interpretacions que fa el Govern, i en relació amb l’acord duaner del 1990, Bartumeu va dir que “sembla ser que estar al Govern o al Consell General els ungeix amb un doctorat en dret. Volen pontificar i, tot i el càrrec, en són ignorants”, i va afegir que “si hi ha algun problema amb l’acord duaner el que s’ha de fer no és esperar a veure què passa, sinó convocar la comissió mixta, que és l’encarregada de resoldre les discrepàncies”. Finalment, Bartumeu va indicar que “amb el confinament s’han adonat de la gran quantitat de tabac que ve de fora i el que fa França és afavorir que els bureau puguin seguir amb aquest nivell de vendes”.

D’altra banda, Laia Moliner va destacar de l’enquesta del CRES que “SDP som més coneguts que fins i tot partits que es troben al Consell General, i el nostre president, Jaume Bartumeu, és el cinquè polític més ben valorat, per davant de ministres i cònsols”.

tracking