Pandèmia mundial

Enduriment del confinament a Lleida i set municipis del Segrià

Enduriment del confinament a Lleida i set municipis del Segrià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern català va aprovar ahir l’enduriment del confinament per a la ciutat de Lleida i set municipis més del Segrià: Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Serós, Soses, Torres del Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat. Aquesta mesura va entrar en vigor ahir a la mitjanit i es preveu que duri quinze dies, tot i que el termini és “revisable” i es podria modificar o allargar en funció dels resultats epidemiològics. La resolució de l’executiu català decreta de nou les restriccions en la mobilitat dels ciutadans, limita l’activitat en restaurants únicament a serveis a domicili o per recollir, obliga a acudir amb cita prèvia a comerços no alimentaris o no essencials i fixa en deu el màxim de persones autoritzat per reunir-se.

Amb tot, la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, va insistir que no es tracta “d’un confinament domiciliari”, però “sí que es demana que només se surti del domicili per a allò essencial”. “La gent pot sortir a caminar, fer esport, comprar, però tenint present que hi ha un brot molt important i que cal la consciència dels ciutadans. Tot el que no estigui en resolució, no està permès”, va indicar en roda de premsa. Així, quedarà prohibida l’entrada i la sortida als vuit municipis del Segrià afectats i també als nuclis de Sucs i Raimat, que pertanyen a la capital del Segrià. A més, el confinament perimetral a tota la comarca es manté.

mesures a l’hospitalet

El govern català també vol reduir l’activitat social als barris de la Torrassa, Florida i Collblanc de l’Hospitalet de Llobregat per intentar controlar el rebrot de contagis de Covid-19 detectat els darrers dies. En una reunió entre l’ajuntament i els departaments de Salut i Interior s’ha decidit ordenar el tancament d’espais culturals, com teatres i cinemes, així com de gimnasos o discoteques. També es redueix l’aforament al 50% en bars i restaurants.

tracking