Pandèmia mundial

El PS qüestiona la contractació de Toti Garcia

Vela afirma que els contractes de l’executiu amb A2 Security no estan previstos a la Llei de la contractació pública

El PS qüestiona la contractació de Toti GarciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari del PS va qüestionar ahir les “incongruències” relacionades amb la contractació de l’empresa A2 Security, de la qual n’és propietari Toti Garcia, per a la prestació de serveis d’assessorament en matèria d’inversió estrangera. “Fan referència a modalitats de contracte que segons Govern estan previstes a la Llei de contractació pública i que nosaltres no sabem veure”, va apuntar la consellera general Susanna Vela, qui va remarcar que “aquesta modalitat de contracte sensible no existeix ni a la llei ni a aquest article al qual fan referència”.

És per aquest motiu que la formació socialdemòcrata va tramitar ahir una nova demanda d’informació per reclamar els informes corresponents a aquestes contractacions de serveis de la Intervenció general, així com també els informes del ministeri de Presidència, Economia i Empresa que exposin els motius pels quals no era possible promoure la concurrència en la contractació. A més, des del PS també volen rebre les actes de Govern que constatin l’autorització per a la contractació d’aquests serveis.

Cal recordar que el 2 de juliol, en la sessió de control al Govern, els socialdemòcrates ja van preguntar al ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per la contractació de l’empresa de Toti Garcia. En sessió parlamentària, Gallardo va explicar que per la prestació de serveis entre el 5 de juny i el 31 de desembre, A2 Security percebrà 21.520 euros. Prèviament, pel mateix concepte d’assessorament en inversió estrangera, el ministre va revelar que l’executiu va abonar prop de 25.000 euros a A2 Security en un primer contracte signat el desembre del 2019 que no va arribar a publicar-se al BOPA. Sobre aquesta qüestió, Gallardo es va desfer en elogis al propietari d’A2 Security per la seva cartera de clients i volum de contactes.

AJUTS ALS AUTÒNOMS QUE SÓN ASSSALARIATS

D’altra banda, el Govern va informar, a resposta de la demanda d’informació de la consellera general del PS Judith Salazar, que de les 1.515 demandes d’autònoms cursades a la CASS per rebre una prestació per a la seva activitat per compte propi, n’hi ha un total de 93 que també són assalariats. Concretament, per franges de cotització, en el tram del 25% n’hi ha 6 casos, en el tram del 50% hi ha 55 casos, en el tram del 75% hi ha 6 casos, en el tram del 100% hi ha 25 casos i en el tram del 137,5% hi ha un cas. “No acabem d’entendre si el tema de la incompatibilitat queda resolt o no. És una resposta molt succinta que no ens ha acabat de donar gaire llum”, va reflexionar Salazar, qui va assegurar que “deixarem passar un temps” per reformular de nou la pregunta i així poder obtenir “un balanç general”.

tracking