Besolí denuncia el “desgavell” de la justícia andorrana amb el seu cas

La Batllia manté oberta la causa per blanqueig que es va obrir en paral·lel a l’espanyola

Besolí denuncia el “desgavell” de la justícia andorrana amb el seu casRAC1

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Besolí va lamentar ahir que tot i l’absolució a Espanya més d’un any després la justícia andorrana encara mantingui una causa oberta per blanqueig contra ell. Un cas paral·lel al ja jutjat i resolt a Espanya i que segueix actiu. “Com a andorrà estic trist perquè allà hi ha un tema judicial obert. Jo crec que és un tema de desgavell de la justícia andorrana”, va denunciar. Besolí va fer les declaracions en el decurs d’una entrevista al programa El món a RAC1, a la qual va acudir amb el seu fill Genís. Tots dos van parlar del vessant personal perquè l’empresonament del pare va coincidir en el temps amb el dur diagnòstic del fill després de patir un greu accident laboral al Principat que el va deixar en cadira de rodes. Genís Besolí va admetre que l’empresonament del pare el va deixar molt tocat. “Jo puc perdonar però no oblidar”, va apuntar el jove, que va assegurar que des del principi va estar convençut de la innocència del pare.

Van passar cinc mesos perquè l’ex-conseller comunal lauredià pogués veure el fill. Empresonat a Madrid el primer contacte es va poder produir quan els metges van autoritzar en Genís a viatjar. “Molts funcionaris van empatitzar amb el meu cas”, va afirmar Besolí, que, en canvi, va tenir paraules dures contra la jutge instructora del cas, Carmen Lamela, que va denegar en múltiples ocasions la llibertat provisional que reclamaven els advocats de Besolí i Sandro Rosell. De fet, el lauredià va admetre que, conseqüència d’allò viscut, no creu en la justícia. “He vist gent amb condemnes d’onze anys que en pocs mesos surten i gent que té quatre anys, que s’hi passa tres anys i mig i ningú se’n preocupa”. Besolí ha recuperat la llibertat però assevera que encara pateix les conseqüències dels més de 600 dies que va estar en presó preventiva, per exemple, en l’àmbit laboral. “No és fàcil trobar feina amb 54 anys” i “ara fem vida de pagès”, va explicar.

L’empresari també va relatar que continua mantenint una molt bona relació amb Sandro Rosell, amb qui passa molt de temps. Fa pocs dies se sabien les quanties de la indemnització que tots dos reclamen a l’Estat espa­nyol pel temps d’empresonament després que la justícia avalés que no hi havia proves que sustentessin les acusacions i que, per tant, van estar tancats injustament. Besolí reclama 2,15 milions d’euros mentre que la demanda de l’expresident del Barça ascendeix a prop de 30 milions.

tracking