Silvestre denuncia la vulneració dels drets d'un acusat de tràfic de droga

Se’l va interceptar a la frontera del riu Runer i duia al cotxe un paquet amb 707 grams d’haixix

Silvestre denuncia la vulneració dels drets d'un acusat de tràfic de drogaPOLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’advocat Josep Anton Silvestre, que defensa l’acusat principal d’un delicte major de tràfic de drogues, va presentar una bateria de qüestions prèvies en què denunciava que al seu client se li havien vulnerat els drets fonamentals de defensa, a la vegada que demanava la suspensió de la vista ja que, sota el seu criteri, no compareixien tots els testimonis sol·licitats i, més concretament, alguns dels policies que havien pres part en tot el procés. A més a més, Silvestre va remarcar que al seu defensat no se li havia indicat per què la policia li va demanar el pin i el codi de desbloqueig del telèfon mòbil un cop detingut, motiu pel qual també qüestionava com s’havien obtingut les dades d’aquest terminal.

Per la seva part, la fiscalia va defensar que tot el procediment s’havia fet de manera correcta i, a més a més, va defensar que les mesures preventives imposades al principal acusat eren proporcionals. El tribunal va desestimar totes les qüestions prèvies i la vista es va celebrar.

Els fets es remunten a la matinada del 22 a 23 de gener del 2019, quan la policia va interceptar un vehicle amb un resident, de nacionalitat espanyola, al qual se li van interceptar 707 grams d’haixix. Aquest, en la seva declaració, va indicar que era per a consum propi i per als seus dos companys del pis d’Encamp on vivia. I va afegir que aquests dos li havien facilitat mil euros cadascun per tal de poder pagar la quantitat de droga.

Aquesta versió va ser ratificada davant la Batllia per un dels dos companys de pis, però negada per l’altre. Ahir, al Tribunal de Corts, el que havia ratificat la versió se’n va desdir i va al·legar coaccions del principal imputat durant l’estona d’espera a la Batllia. Els tres acusats van coincidir que l’estona que van passar a la cel·la de la Batllia van estar sols, sense vigilància policial, fet que l’advocat Silvestre va al·legar com una pràctica anormal i va demanar la lliure absolució del seu defensat. Les altres dues advocades van demanar l’absolució per als seus patrocinats, però van reconèixer un delicte menor de consums.

L’imputat feia un any i mig que estava en presó preventiva, des de la detenció la matinada del 22 al 23 de gener de l’any 2019, que va ser quan la policia el va controlar i es van trobar 707 grams d’haixix sota el seient del vehicle gràcies a l’actuació de la patrulla canina. Pel que fa a la pena, el ministeri fiscal va mantenir la petició de cinc anys de presó i la posterior expulsió del defensat per Josep Anton Silvestre, mentre que per als altres dos acusats va sol·licitar quatre anys de presó.

tracking