La CEA i la Cambra, satisfetes amb la nova data de la Cimera

La CEA i la Cambra, satisfetes amb la nova data de la Cimera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena, es va mostrar molt satisfet pel fet que tant la trobada de caps d’Estat i de Govern, com la trobada empresarial, emmarcades en la Cimera Iberoamericana, s’acabin celebrant de manera presencial durant el primer semestre del 2020. Per Cadena, “era molt important que es poguessin fer aquestes trobades de manera presencial. Tant la de caps d’Estat com la dels empresaris, que es realitza dos dies abans. En aquesta darrera hi haurà reunions i taules rodones amb ponents de molt alt nivell”.

Amb relació a la part més empresarial, que és la que porta a terme la CEA, el president va afirmar que “nosaltres pensem que fer-ho de manera presencial ha de servir perquè l’economia tingui un impuls. És evident que el fet que vinguin els sectors empresarials i polítics al país tindrà un retorn econòmic important. En canvi, si es fes només telemàtic, només es parlaria en el moment de les trobades”. Cadena va refermar que “comportarà consum intern, ocupació hotelera, activitats de lleure per als acompanyants... És com poder obrir una finestra i poder donar a conèixer Andorra al món i a sectors turístics que normalment no vindrien. Telemàticament, això es perd”.

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, es va manifestar en una línia similar a la de la CEA i va afirmar que era “molt positiu” que s’hagués aprovat el canvi de dates i que la Cimera Iberoamericana es pugui celebrar de manera presencial a Andorra la primavera del 2021. Armengol va remarcar, però, que “som conscients que és una despesa important, però és molt important que es pugui fer aquí. Perquè al final això és una forma molt important de publicitar el país”. No obstant això, el president de la Cambra de Comerç va rebaixar les expectatives del consum intern que hi pugui haver aquells dies, i va afirmar que “es preveu que puguin venir unes 1.000 persones. Però és clar que tot el que arribi serà benvingut”.

El que sí que va voler destacar Miquel Armengol és que “es fomenten molt els contactes. Per exemple, un dels que es va fer en trobades anteriors és el de l’alcalde de Bariloche, que també formava part de la Cambra de Comerç del seu país, i després ha vingut a conèixer Andorra”. Finalment, el president de la Cambra va destacar que “globalment, per al país, pensarem que serà molt positiu que es pugui fer aquí. I, sobretot, cal tenir en compte que l’impacte mediàtic serà important i fins i tot superior a l’econòmic que hi pugui haver”.

tracking