x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
sentència

L'extuiter del cos de policia va ser condemnat a Espanya per agressions

L’oficial va causar lesions a dos homes i va haver de pagar unes indemnitzacions
Actualitzada 14/07/2020 a les 06:20
L’extuiter de la policia va ser condemnat a Espanya per haver participat en una baralla i haver causat lesions a dues persones. L’oficial, un home especial segons el defineixen alguns dels seus companys, va ser condemnat el mes de juny de l’any 2005 per una jutgessa espa­nyola com a autor de dues faltes amb lesions a la localitat de Verín (municipi de la província d’Ourense, a la comunitat autònoma de Galícia), on acostumava a passar alguns dies de vacances des de feia temps, ja que és el poble d’on provenen els seus pares.
L’agent andorrà va ser condemnat a la pena de multa de dos mesos amb una quota diària de 12 euros per cadascuna de les faltes, segons es pot verificar al Butlletí Oficial de l’Estat espanyol (BOE) del 16 de juny del 2015, en què figura el seu nom complet amb un petit canvi (Joseph en comptes de Josep) en un intent d’amagar aquesta relliscada com a agent de l’ordre.

Segons fonts policials, l’agent no va comunicar l’incident als superiors quan va tornar a la feina, un procediment que és obligat en el protocol del cos. El jutge espanyol li va imposar una quota diària de 12 euros durant aquests dos mesos, amb responsabilitat subsidiària, “i en cas de no satisfer la multa, voluntàriament o per via de constrenyiment, d’un dia de privació de llibertat per cada dues quotes impagades”, s’asse­nyala al BOE.
El policia andorrà va satisfer immediatament les condicions imposades per la justícia espa­nyola, conscient que era l’opció més fàcil per tancar aquest incident que el va portar a la comissària de la guàrdia civil.

La sentència publicada al BOE també afegeix que el condemnat abonarà a la Fundació Hospital Verín les següents quantitats: 265 euros per atenció mèdica a una de les persones que van patir lesions a la baralla, i la mateixa quantitat a la segona persona lesionada.

El twitter de la policia
L’agent ha tingut certa notorietat per l’estil dels tuits que publicava al compte oficial de la policia i per traslladar algunes de les discussions amb tuiters al compte personal en aquesta xarxa social, un fet que no va agradar a alguns dels superiors.

L’extuiter de la policia també va ser assenyalat per la facilitat que va mostrar per bloquejar usuaris pel simple fet que feien comentaris que no li agradaven, i fins i tot es va donar el cas de bloquejar una companya policia que no havia escrit res. Ella li va recriminar la censura i el fet de bloquejar-la en un compte oficial.
En el seu perfil personal a la xarxa social s’hi podien veure comentaris o suggeriments que no haurien de ser habituals en un agent de l’autoritat i que van sorprendre molts usuaris que van poder llegir alguns d’aquests escrits.

Aquest oficial de la policia també té una querella criminal oberta a la Batllia per amenaces de mort.
Etiquetes
Veure’n més
72
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts