pandèmia mundial

Més del 60 per cent dels infants d'AINA van de campaments gràcies a les beques

La casa de colònies acull 129 nens aquest estiu i hi ha més de 80 famílies que no poden pagar

Més del 60 per cent dels infants d'AINA van de campaments gràcies a les bequesAINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lema de la casa de colònies AINA és “A l’estiu, cap nen sense colònies”, i enguany, han hagut de treballar de valent per a aconseguir-ho. El mossèn Ramon de Canillo va explicar al Diari que normalment acullen 200 infants a les seves intal·lacions però que enguany la xifra s’ha reduït a 129 atenent les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19. El que no s’ha vist reduït, però, és el nombre de famílies que no es poden permetre pagar les colònies.

“L’any passat vam tenir al voltant de 80 famílies que no van poder costejar les colònies però ara la xifra puja una mica més”, apuntava el mossèn. Així doncs, mentre que altres anys el percentatge d’infants que havien d’accedir a les activitats a través de les beques era d’un 40 per cent, aquest estiu superen el 60%. En aquest sentit, el mossèn explicava que ells ja acostumen a oferir un “preu social”, ja que el cost de les colònies és de 600 euros però “recaptem recursos i ajudes per abaixar-lo fins a la meitat, als 300 euros”.

Tot i això, el preu social de vegades és excessiu per a algunes famílies i, arran de la crisi econòmica derivada de la pandèmia de coronavirus, ara ho és per a més llars. “Quan una família no pot fer front al pagament, optem per fer beques a través dels donatius que rebem”, exposava, per afegir que darrerament n’havien rebut un de l’entitat Gol Solidari. A més, el comú de Canillo els va fer entrega d’un xec per haver facilitat habitatge al col·lectiu de temporers que es va quedar varat a Andorra quan es va decretar el confinament arran de la pandèmia.

Tot i això, posava en relleu que “la vida no és donar diners sinó fer un acompanyament, que hi hagi confiança i que les famílies se sentin estimades”. En aquest sentit, destacava que “la gent d’aquí sap que pot confiar en nosaltres i parlem amb les famílies perquè ens exposin la situació en la qual es troben i per què no poden fer front a les colònies”.

El mossèn vol anar més enllà de l’ajuda econòmica i, per això, va comentar que s’han posat en contacte amb la Creu Roja perquè els facin arribar aliments i així poder-los repartir entre les famílies que es troben en una situació més delicada. L’organització apuntava que arran de la col·lecta on van aconseguir vuit tones de menjar, tenen el magatzem ple i destinen recursos tant al mossèn com a Càritas.

tracking