TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

pandèmia mundial

Intenten una estafa a inversors amb un perfil fals d'Eric Jover

Intenten una estafa a inversors amb un perfil fals d'Eric JoverFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una publicitat enganyosa, apareguda ahir a les xarxes socials, va cridar l’atenció, ja que hi apareixia el ministre Eric Jover fomentant que inversors i persones amb projectes poguessin demanar un préstec a Credit Agricole. No obstant això, aquesta publicació a la xarxa social Facebook no era certa, o si més no, seria més apropiat parlar d’un intent d’estafa per a inversors. Cal tenir en compte que en aquest post s’animava empresaris i inversors a demanar un crèdit a molt baix interès suposadament com una iniciativa liderada des del ministeri de Finances.

La falsa publicitat estava penjada a la xarxa social Facebook. Hi apareixia un perfil fals del ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, que no obstant va resultar ser fals. A més a més se l’acompanyava d’un text escrit en castellà. També s’aprofitava per lloar les mesures adoptades a Andorra en matèria econòmica i, concretament, les accions empreses per l’executiu per tal d’ajudar les empreses.

El post anava més enllà que la mera publicitat i s’anunciava que, sota l’auspici del Govern andorrà, l’entitat bancària francesa, Crédit Agricole, estva disposada a donar préstecs de fins a 30 milions d’euros per ajudar les empreses que estan patint per la crisi del coronavirus. Un altre dels reclams que oferia la proposta falsa és que feien una oferta a un interès molt baix de l’1,25% anual, els esmentats préstecs. En aquest sentit, cal tenir en compte que l’ús de Crédit Agricole per a l’estafa no és aleatori, ja que cal recordar que l’executiu andorrà va anunciar que havia contret una operació creditícia de 150 milions d’euros per tal de fer front a algunes de les despeses derivades de la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Finalment, en la mateixa falsa publicitat feta per un perfil falsificat del ministre, es parla del finançament de projectes de tota mena, fins i tot del caire hospitalari i mèdic.

tracking