LEGISLACIÓ

França sap que infringeix l'acord duaner pel tabac

El document diu que les diferències de preus són molt atractives

França és conscient que està vulnerant l'acord duanerpolicia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que a Andorra es confia que la disminució unilateral que el Govern francès vol aplicar a les franquícies del tabac no tindrà efecte en virtut de l’acord duaner amb la Unió Europea, el document que ha sortit de l’Assemblea Nacional descriu sense ambigüetat que els parlamentaris francesos són plenament conscients que estan infringint aquest acord, i també el pacte del Mercat Únic Europeu.

A banda de deixar molt clar que la decisió afecta tots els viatgers que entrin en territori francès, en un altre dels paràgrafs es fa esment als compromisos internacionals: “L’aplicació de llindars quantitatius inferiors als previstos a l’article 32 de la Directiva 2008/118 / CE del Consell, però també l’article 13 (pel que fa a franquícies concedides a viatgers respecte al tabac fabricat) de l’Acord UE / Andorra en forma d’intercanvi de cartes entre la Comunitat Europea i Andorra de 28 de juny de 1990, es va registrar tant per combatre el consum de tabac com per limitar la compra de tabac manufacturat als països veïns que ofereixen un tipus impositiu més baix sobre el tabac fabricat a França”.

El text és molt enredat, però s’acaba d’aclarir que les diferències, especialment marcades, que actualment existeixen en el preu del tabac en el mercat interior, mantenen el tràfic i les xarxes paral·leles il·legals. Segons l’Assemblea es tracta, doncs, d’aturar el desenvolupament de les compres regulars de tabac a les fronteres amb els països veïns. “Els fumadors francesos viatgen distàncies encara més grans per fer compres transfrontereres ja que les diferències de preu són atractives”.

Res fa presagiar que el Govern veí tingui en aquests moments un tracte especial amb Andorra.

tracking