Pandèmia mundial

Andorra s'inclou en l'afortunat club de països sense Covid

El Principat és un dels vint territoris que no tenen cap cas actiu del coronavirus però és el que més contagis totals i defuncions presenta

Andorra s'inclou en l'afortunat club de països sense CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Principat es pot considerar un país privilegiat. A hores d’ara, i almenys de moment, el nombre de casos de coronavirus actius al país és 0. Un fet que només es dona en 20 territoris que majoritàriament són illes petites d’Europa, Àsia i el Carib. En aquest sentit, cal destacar que, entre aquesta llista, Andorra és el país que més casos acumulats presenta, amb 855, mentre que la següent del rànquing és l’iIlla de Man, que n’ha registrat 336. Pel que fa a les víctimes mortals, passa el mateix: Andorra encapçala la llista amb 52 defuncions i la segueix l’illa de l’arxipèlag britànic amb 24. Si se segueix la llista, per ordre de casos totals, trobem que les illes Fèroe (Atlàntic Nord), que n’han arribat a tenir 188, i Brunei (Àsia), amb 141, són les úniques que es troben en la franja entre 100 i 200 casos totals.

Per sota del llindar dels 100 casos es troba Saint-Martin, al Carib, que ha diagnosticat 78 persones però, per contra, estan tercers quant al nombe de defuncions amb un total de 15 òbits. Ben lluny de Saint-Martin i amb només 29 casos registrats fins ara es troba l’illa caribenya Saint Vicent i les Grenadines. També al Carib i amb 25 casos es troba l’illa de Curaçao; amb 24 pacients recuperats apareix Timor Oriental (Àsia) i Grenada, a l’Amèrica Central, amb només 23.

ELS PAÏSOS AMB MENYS CASOS

Tot seguit apareix Nova Caledònia, a l’oceà Pacífic, amb 21 casos i amb Laos, al sud-est asiàtic i amb 19 casos, comença el top-10. A la novena posició es troba la Dominica, una illa de l’Amèrica Central, que ha tingut 18 ciutadans amb Covid-19. Empatades a 13 casos figuren les illes Malvines, al sud de l’oceà Atlàntic, i Groenlàndia. Ciutat del Vaticà ha tingut 12 persones infectades de coronavirus fins al moment. En el top-5 de països sense casos actius que han tingut menys diagnòstics es troben cinc territoris caribenys: l’illa de Montserrat, amb 11 casos; les illes verges britàniques, que n’han registrat 8; les illes BES (també anomenades Carib Neerlandès) estan en tercera posició i només han tingut set casos de coronavirus; Saint-Barthélemy n’ha diagnosticat sis i finalment hi figura Anguilla, on hi ha hagut tres persones diagnosticades de Covid-19.

MANTENIR LES PRECAUCIONS

Malauradament hi ha territoris que encara es troben lluny d’arribar als 0 casos actius. A l’altra banda de la balança es troben els Estats Units, que tenen gairebé 1,7 milions de persones que estan passant la malaltia en aquests moments. El segon país de la llista és Brasil, amb 520.000 casos actius i el segueix l’Índia, que en té prop de 285.500. Tot i això, cal destacar que tant Rússia com Mèxic han diagnosticat molts casos nous en les últimes hores: 6.611 i 6.891 respectivament. Així mateix, cal tenir en compte que el Segrià compta amb més de vint brots de coronavirus una setmana després que es decretés el confinament perimetral. I és que en els darrers set dies s’ha arribat al rècord de 210 casos nous en vint-i-quatre hores i la Generalitat ha demanat als joves que extremin les precaucions.

En aquesta línia, cal recordar que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va insistir dimecres en la importància de “mantenir el distanciament d’un metre i mig, l’ús de la mascareta i de la higiene de mans”, i va indicar que “vivim del turisme, així que és molt complicat poder controlar totes les entrades de persones al país; per això cal que seguim els protocols”. Sobre si s’aplicaria alguna mesura relativa a les persones que puguin provenir del Segrià, Benazet va dir que “aplicarem el decret del 20 de maig, que preveu confinaments o una prova TMA i un test serològic amb confinament de vuit dies”.

FRANÇA SUPERA LES 30.000 VÍCTIMES

Les autoritats sanitàries franceses van alertar que el país ha superat el llindar de les 30.000 defuncions des que va començar la pandèmia. El ministeri de Sanitat va indicar en un comunicat que 19.528 del total de morts van succeir als hospitals del país. Actualment hi ha 7.062 persones hospitalitzades a causa de la Covid-19, una dada que segueix disminuïnt. D’altra banda, a les unitats de cures intensives (UCI) hi ha 496 pacients ingressats. Quant als territoris francesos d’ultramar, hi ha 215 pacients ingressats als hospitals i 40 d’ells es troben actualment a l’UCI.

Andorra s'inclou en l'afortunat club de països sense Covid

tracking