pandèmia mundial

Govern no pot confirmar ni desmentir cap afirmació sobre el sou dels cubans

Lamenta el to de la qüestió sobre la donació de la família Sirkia per pagar les despeses

Govern no pot confirmar ni desmentir cap afirmació sobre el sou dels cubansSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va afirmar que la clàusula de confidencialitat amb relació al conveni signat amb Cuba, per la missió sanitària que va enviar el país caribeny al Principat per ajudar a fer front a la pandèmia de la Covid-19, és una pràctica habitual en aquests casos. Així doncs, en la resposta escrita que va donar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, publicada ahir, s’afirma que “la clàusula de confidencialitat existent en el conveni de cooperació per la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 entre el ministeri de Salut del Govern d’Andorra i el ministeri de Salut Pública de la República de Cuba respon a una pràctica habitual en aquest tipus de textos”. D’aquesta manera, es va respondre les qüestions relacionades amb els sanitaris cubans que va plantejar la consellera de terceravia Carine Montaner.

Sobre els salaris d’aquests, i la part que se’n pogués quedar l’executiu de la major de les Antilles, el Govern va afirmar que no podia fer cap tipus de comentari “ni confirmar ni desmentir” aquest fet, ja que la clàusula de confidencialitat els impedeix fer cap tipus de comentari o valoració sobre el contingut concret del conveni firmat entre ambdós estats en el marc de la col·laboració en la lluita contra la Covid-19. A més a més, la consellera general laurediana també va demanar com s’havien pagat els serveis dels sanitaris. Sobre aquest punt, cal recordar que d’ençà que es va anunciar la seva arribada, la família Sirkia es va oferir a dur a terme una donació per tal de poder sufragar totes les despeses que tingués el contingent cubà.

Així doncs, Montaner va demanar si la donació havia seguit tots els controls pertinents. El ministre de Salut va contestar que “aquesta donació va seguir els canals estàndard. I com no pot ser d’una altra manera, els protocols de compliment normatiu de l’entitat financera receptora”. No obstant això, Martínez Benazet va aprofundir en la seva rèplica escrita i va recordar que “més enllà que la donació sigui lícita, no pot secundar una actitud que vol fer insinuacions sobre persones que desinteressadament han contribuït de manera significativa a la lluita contra la Covid-19”.

Montaner va lamentar que “una part del Govern es prengui les meves preguntes com si fossin atacs”, i va afegir que “espero que s’hagin fet bé les coses seguint les recomanacions de l’ONU i dels Estats Units per defensar els drets humans dels sanitaris cubans”.

tracking