Infraestructura

Andorra referma la seva aposta per l'aeroport Andorra-La Seu

Jordi Gallardo assenyala que les negociacions amb l'executiu espanyol per establir-hi un punt fronterer començaran al setembre

Un aeroport per concretarARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ha refermat la seva aposta per l'aeroport de la Seu en elwebinarque s'ha celebrat aquest matí, organitzat per l'Empresa Familiar Andorrana. Per part del Govern hi han pres part el ministre de la Presidència i Economia, JordiGallardo, laministrade Turisme, Verònica Canals, i el cap de Govern Xavier Espot.

Gallardoha assenyalat que el Govern iniciarà contactes amb l'executiu espanyol al setembre per poder establir un punt duaner a l'aeroport d'Andorra-la Seu, i ha explicat que treballa perfacilitarl'arribada de turistes de fora de l'espai Schengen, sobretot britànics. A més, i ha defensat que la construcció de l'heliport és compatible amb l'aeroport, ja que pot servir per traslladar persones directament des de lainfraestructurade la Seu fins al centre d'Andorra.

Per la seva part, Verònica Canals, ha ratificat que des d'Andorra Turisme s'estan fent una cerca activa del mercat, i s'estudia la possibilitat de fer paquets turísticscompletsi apostar per l'activació dels mercats que es troben a un radi de dues hores, com Madrid, Lisboa, Londres,Paríso Brussel·les. A més a més, ha refermat els treballs amb l'executiu Espanyol per poder fer que l'aeroport d'Andorra la Seu sigui porta d'entradaSchengeni que, es pugui establir un servei de taxi amb helicòpter per connectar amb el país.

Finalment, el cap de Govern, que ha intervingut després de les aportacions deJuanCorral, director comercial d'AirNostrum, que ha fet una aposta ferma per operar des d'aquest aeroport i convertir-lo "en la porta d'entrada d'Andorra al món Aeroportuari", ha mostrat el ferm convenciment de la viabilitat de la infraestructura. Espot ha dit que aquesta però no en descarta d'altres i s'ha referit concretament a la possibilitat, a mitjà i llarg termini del ferrocarril. Finalment, Espot ha destacat laimportànciade les infraestructures transfrontereres, citant "salvant lesdiferències" l'aeroport deBasile-Friburg, que es troba enterritorifrancès, com a exemple d'èxit de gestiótransnacional.

tracking