x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Catalunya obliga des de demà a dur la mascareta pel carrer

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que només es podrà prescindir d'ella en l'àmbit domèstic, per fer exercici i quan s'estigui menjant o bevent
Mascareta KN95

Mascareta KN95

Una mascareta

Actualitzada 08/07/2020 a les 18:21
El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha anunciat aquest matí l'ús obligatori de la mascareta a l'aire lliure encara que es respecti la distància de seguretat. La mesura entrarà en vigor a partir de demà i té l'objectiu de frenar el ritme de contagis de la Covid-19, un argument que Torra ha exemplificat amb el rebrot a la comarca del Segrià. La mascareta per tot el territori català s'haurà de dur sempre, incloses les passejades pel carrer, i només es podrà prescindir d'ella en l'àmbit domèstic, per fer exercici o quan s'estigui menjant o bevent. 
El ministre Martínez Benazet ha detallat que a Andorra l'obligatorietat de la mascareta a l'aire lliure no hi és, però que l'executiu recomana "fortament" el seu ús en els casos on no es pugui garantir la distància de seguretat entre les persones. El titular de Salut ha destacat la importància d'aquesta mesura, així com de mantenir la distància d'1,5 metres i la higiene de mans per tal d'evitar al màxim un nou brot. Martínez benazet també ha explicat que la feblesa del Principat és ser un país de molts visitants i que per aquest motiu la protecció ha de ser màxima. Així mateix, ha recordat que les persones que entren a Andorra des de països on tenen brots de Covid-19 han de realitzar-se proves TMA i un test serològic, així com fer un confinament de 8 dies en funció dels resultats. Tot i això, el ministre ha reconegut que és molt difícil controlar "el trànsit rodat", tot i que ha assegurat que es fan controls aleatoris i que molts residents que tornen a Andorra ho notifiquen al ministeri, com és el cas d'una persona que venia del Segrià i va contactar amb Salut per saber quins passos havia de seguir.
Veure’n més
23
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts