x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Ribas i Bartumeu, molt crítics amb la venda de l'ambaixada a Brussel·les

Jover defensa que la seu té un manteniment elevat i que és lluny de les institucions
La façana de l'ambaixada d'Andorra al centre de Brussel·les.

Ribas i Bartumeu, molt crítics amb la venda de l'ambaixada a Brussel·les

La façana de l'ambaixada d'Andorra al centre de Brussel·les.

Actualitzada 02/07/2020 a les 06:34
La decisió del Govern de posar a la venda l’edifici on hi ha la seu de l’ambaixada d’Andorra a Bèlgica, al centre de Brussel·les, va provocar crítiques per part de dos caps de Govern que van ser part activa de la seva instauració. En aquest sentit, l’excap de Govern Òscar Ribas, que va ser qui va encarregar les reformes i va acabar inaugurant la seu, ara fa 30 anys, va manifestar que “per mi és un disbarat. L’edifici està complint les funcions i és una seu digna que ens representa al centre d’Europa”. Ribas va anar més enllà i va manifestar que “donem la sensació que estem en liquidació. Primer van parlar d’Andorra Telecom, després de Forces Elèctriques d’Andorra i ara volen vendre aquest edifici. Per mi, no és justificable ni objectivament ni en l’àmbit econòmic”.
En una línia similar es va manifestar l’excap de Govern Jaume Bartumeu, que en el moment que Ribas va inaugurar l’edifici era el ministre de Finances. Així doncs, Bartumeu va afirmar que “la valoració que en faig és que és una nova barbaritat d’un Govern que no acaba de saber on està l’interès general”. Bartumeu, molt crític i irònic a la vegada, va comentar que “deuen voler celebrar el trentè aniversari de la signatura que vam fer amb el cap de Govern Ribas, el juny del 1990, amb mi de ministre de Finances. Volen fer saltar unes parets que porten moltes reunions i patiments de molts governs diferents, que des d’allí han defensat els interessos d’Andorra des de Brussel·les”. L’excap de Govern socialdemòcrata va acabar per dir que “hi deu haver algun funcionariet, i ja no et dic funcionari, que deu voler tenir unes altres oficines, d’aquestes que avui en diuen que són d’alt estànding”.


Jover defensa la decisió

El ministre portaveu, Eric Jover, va defensar la decisió de l’executiu de posar la històrica seu de l’ambaixada a la venda i va afirmar que “Andorra té una propietat a Brussel·les que complia dues funcions: d’una banda, era la seu de l’ambaixada i, de l’altra, servia també com a oficina de promoció turística. Aquesta última, com tots ja sabem, es fa molt més a través de les xarxes que no pas de manera presencial”. Jover també va parlar de l’edifici i va afirmar que “té uns costos de manteniment anuals que són importants, i a més a més genera certes dificultats operatives, ja que no es troba a la zona on hi ha les institucions i totes les ambaixades. Volem establir-la on hi ha la resta per tal de facilitar l’operativa diplomàtica”.
Quant a aquests punts va replicar Bartumeu, que sobre la ubicació de l’edifici va afirmar que “penso que no ha estat mai a Brussel·les o no sap del que parla. Les institucions europees sempre han estat a tres parades de metro de la nostra ambaixada, per tant s’haurà de buscar una altra excusa”. Amb relació a la vetusta estructura de l’immoble i els costos que pogués tenir, l’excap de Govern va recordar que “aquest el va comprar el cap de Govern Josep Pintat, a qui tinc molt respecte. L’edifici era antic llavors, en el moment en què es va comprar, però amb el cap de Govern Ribas vam reformar-lo de dalt a baix per tal que s’hi poguessin fer totes les funcions pertinents com a ambaixada i oficina de turisme”. Finalment, Bartumeu va lamentar una nova decisió del Govern que va tornar a qualificar “d’autèntica barbaritat”, i va lamentar que es volguessin desprendre d’aquest patrimoni.
Etiquetes
  • #28 tutonicotico
    (02/07/20 22:08)

  • #27 Canòlich MO
    (02/07/20 20:25)

    Malauradament va dir..
    Teniu raó, quant més augmenta el nombre de nous votants, més augmenta l'abstenció, es miri com es miri

    Respondre
  • #26 xavier
    (02/07/20 14:55)

    Espot Dimissió!

    Respondre
  • #25 Visca Andorra
    (02/07/20 13:57)

    Ja va passar amb STA, de edifici propi a estar de lloguer a la Rotonda. Es une vergonya que Govern es vengui un simbol d'Andorra a Bruxeles.
    No a la venta
    No a la impunitat

    Respondre
  • #24 Agustí
    (02/07/20 12:39)

    Malauradament va dir..
    Perquè eren del país ara son tots de fora.    Tanta pressa tothom per repartir passaports, ja ho teniu.

    Respondre
  • #23 Patrimoni públic
    (02/07/20 12:30)

    L'únic patrimoni que tinc és el patrimoni públic. Aquests se'l volen vendre. No em quedarà res. 

    Respondre
  • #22 P3.
    (02/07/20 12:27)

    Ho trobo bé, sols amb el que es paga d IBI cobreix qualsevol lloguer, deixant a banda el manteniment de l'edifici, vigilancia, gastos de l ajuntament etc, informeus-vos bé,, ara toca capitalitzar-se .

    Respondre
  • #21 Pere
    (02/07/20 12:24)

    Hem deixat Andorra en mans d'una colla de nens, que juguen a fer de polítics. Quan no és una, és una altra.

    Respondre
  • #20 Andorranu, el nostre poble no es el teu
    (02/07/20 12:15)

    Aquí els que voten, els que treballen i els millonaris fornem el Principat.Ressentits com tu, anti-pais i que mai es voldran integrar a aquesta terra d'oportunitats i d'acolliment, cal repeter- los- hi una vegada més : “ veste'n al teu poble,                    
    que allí seràs millonari, viuràs de renda sense treballar i seràs molt més feliç...”

    Respondre
  • #19 kimbagi
    (02/07/20 12:05)

    Ho trobo molt malament, no hi ha cap motiu per vendre l'edifici i anar a lloguer. Es una barbaritat vendre patrimoni i menys amb l'excusa que es car de mantenir. Més car es de mantenir segons quins assessors. No vull que es vengui patrimoni.

    Respondre
Veure’n més
28
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts